Mayıs 2024'te İzlenebilecek Dizi Önerileri

Yerli ve yabancı platformlarda yayınlanmaya başlayan veya yeni sezonu gelen, mutlaka izlemeniz gereken Mayıs 2024 dizileri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
30 Nisan 2024 Salı 11:39 | Son Güncellenme:
16 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Dizi Önerileri

Mayıs 2024 Dizileri

Shardlake (1 Mayıs)

Oyuncular: Anthony Boyle, Paul Kaye, David Pearse

Dram, tarih ve gizem türlerindeki "Shardlake" dizisinde, Tudor döneminde manastırların dağıtılması sırasında Matthew Shardlake, Thomas Cromwell tarafından ücra bir kasaba olan Scarnsea'de bir komiserin ölümünü araştırmak üzere gönderilir. "Shardlake" dizisi, 1 Mayıs'tan itibaren Disney+ seyircisiyle buluşuyor.


Acapulco, 3. Sezon (1 Mayıs)

Yaratıcılar: Eduardo Cisneros, Jason Shuman, Austin Winsberg

Oyuncular: Enrique Arrizon, Fernando Carsa, Damián Alcázar

Komedi türündeki "Acapulco" dizisinde genç bir Meksikalı, Acapulco'nun en gözde tatil köyünde hayatının işini alınca hayalleri gerçek olur. Ancak çok geçmeden bu işin hayal ettiğinden çok daha karmaşık olduğunu fark eder. "Acapulco" dizisi, 3. sezonu ile 1 Mayıs'tan itibaren Apple TV+'ta.


A Man in Full (2 Mayıs)

Yönetmenler: Regina King, Thomas Schlamme

Oyuncular: Jeff Daniels, Diane Lane, Tom Pelphrey, Aml Ameen, Chanté Adams

Dram türündeki "A Man in Full" isimli mini dizide, amansız düşmanlar ve ani bir iflasla karşı karşıya kalan Atlantalı bir emlak patronu, imparatorluğu çökmeye başlayınca dişini tırnağına takarak zirveye geri tırmanmalıdır. "A Man in Full" dizisi, 2 Mayıs'tan itibaren Netflix'te izlenebilir.


Hacks, 3. Sezon (2 Mayıs)

Yaratıcılar: Lucia Aniello, Paul W. Downs, Jen Statsky

Oyuncular: Jean Smart, Hannah Einbinder, Carl Clemons-Hopkins

Komedi ve dram türlerindeki "Hacks" dizisi, Las Vegas'ın efsanevi komedyenlerinden Deborah Vance ile 25 yaşında, kendini beğenmiş, dışlanmış bir genç arasında gelişen karanlık bir akıl hocalığını anlatıyor. "Hacks" dizisi, 3. sezonu ile 2 Mayıs'ta HBO'da.


Dark Matter (8 Mayıs)

Yaratıcı: Blake Crouch

Oyuncular: Joel Edgerton, Jennifer Connelly, Oakes Fegley

Dram, bilim kurgu ve gerilim türlerindeki "Dark Matter" dizisinde bir adam, hayatının alternatif bir versiyonuna kaçırılır. Yaşayabileceği hayatların akıl almaz manzarasının ortasında, gerçek ailesine geri dönmek ve onları en korkunç düşmandan yani kendisinden kurtarmak için dramatik bir yolculuğa çıkar. "Dark Matter" dizisi, 8 Mayıs'ta Apple TV+'ta.


Kimler Geldi Kimler Geçti (9 Mayıs)

Yaratıcı: Ece Yörenç

Oyuncular: Serenay Sarıkaya, Metin Akdülger, Hakan Kurtaş, Boran Kuzum, Ahmet Rıfat Şungar, Meriç Aral, Bade İşçil, Esra Ruşan, Efe Tunçer, Kamil Güler, Cem Güler, Zeynep Tuğçe Bayat, Gülcan Arslan, Perihan Savaş, Laçin Ceylan, Ege Aydan, Selçuk Borak

"Kimler Geldi Kimler Geçti" dizisinde, başarılı bir avukat olan Leyla Taylan, ihanetle biten ilk aşkının acısından kurtulmak için kendini yıllar sonra yeniden flört dünyasına atıyor. Arkadaşları ve yakışıklı Şef Şeyyaz'ın yardımıyla ayrılığın acısından sıyrılan Leyla, "yılın boşanma davası" sayılan bir davada ünlü üçüncü eş Tuba Tepelioğlu'nun vekili oluyor. Leyla'nın karşısında ise 15 yıl içinde üç kadınla evlenip boşanmış ilişki katili bir koleksiyoner olan Cem Murathan bulunuyor. "Hem suçlu hem güçlü" olan bu "narsist" adama karşı müvekkilini en ateşli şekilde savunmaya çalışan Leyla, bir yandan da o ateşin içinde kaybolmamaya çalışıyor. "Kimler Geldi Kimler Geçti" dizisi, 9 Mayıs'ta Netflix'te izleyiciyle buluşuyor.


Maxton Hall (9 Mayıs)

Oyuncular: Harriet Herbig-Matten, Damian Hardung, Fedja van Huet

Kıvrak zekalı burslu öğrenci Ruby, farkında olmadan Maxton Hall'daki bir sırra tanık olur. Kibirli milyoner varis James onu susturmaya kararlıdır ancak aralarındaki çatışma beklenmedik bir kıvılcımı ateşler. "Maxton Hall" dizisi, 9 Mayıs'ta Prime Video'da.


Past Lies (10 Mayıs)

Oyuncular: Elena Anaya, Belén Cuesta, Itziar Atienza

Dram türündeki "Past Lies", altı bölümlük bir mini dizi. İstikrarlı ve başarılı hayatları, yirmi beş yıl önce Mallorca'ya yaptıkları son sınıf gezisi sırasında kaybolan lise arkadaşlarından birinin cesedinin ortaya çıkmasıyla aniden sarsılan bir grup kadın. "Past Lies" dizisi, 10 Mayıs'ta Disney+'ta.


Doctor Who (11 Mayıs)

Oyuncular: Ncuti Gatwa, Millie Gibson, David Tennant, Catherin Tate

Efsanevi "Doctor Who" düzünün 2023'te başlayan yeni serisinde, "Doktor" olarak bilinen Zaman Lordu, yol arkadaşlarıyla birlikte uzayda ve zamanda yolculuk ediyor, inanılmaz maceralar yaşıyor ve tehlikeli düşmanlarla yüzleşiyor. "Doctor Who" dizisi, 11 Mayıs'ta Disney+'ta.


Bridgerton 3. Sezon, 1. Kısım (16 Mayıs)

Yaratıcı: Chris Van Dusen

Oyuncular: Nicola Coughlan, Luke Newton, Julie Andrews, Jonathan Bailey, Simone Ashley, Claudia Jessie, Luke Thompson, Golda Rosheuvel, Adjoa Andoh

Çok sevilen "Bridgerton" dizisinin 3. sezonunda, sosyeteye takdim edilen genç kızlar, sezonun yıldızı olmak için can atarken utangaç bir çiçek, sürdürdüğü çifte hayatın sırları ve sürprizleri eşliğinde ışığına kavuşur. "Bridgerton" dizisinin 3. sezon 1. kısmı, 16 Mayıs'ta Netflix'te.


Outer Range, 2. Sezon (16 Mayıs)

Yaratıcı: Brian Watkins

Oyuncular: Josh Brolin, Imogen Poots, Lili Taylor, Tom Pelphrey, Tamara Podemski, Lewis Pullman, Noah Reid, Shaun Sipos, Olive Abercrombie, Will Patton, Isabel Arraiza

Toprağı ve ailesi için savaşan bir çiftlik sahibi, Wyoming'in vahşi doğasının kenarında anlaşılmaz bir gizemi keşfeder. Ancak kovboy şapkalarına ve atlara aldanmayın; "Outer Range" dizisi, Western dünyasında geçtiği kadar da paranormal bir dünyaya da ait. Wyoming'li bir çiftlik sahibi olan Royal Abbott, otlağının en uzak noktasında, dairesel bir delik bulur ve içine girmeye karar verir. Sevilen gizem dizisi "Outer Range" dizisi, 2. sezonu ile Prime Video'da.


The Big Cigar (17 Mayıs)

Yaratıcı: Janine Sherman Barrois

Oyuncular: Marc Menchaca, Alessandro Nivola, Glynn Turman

Biyografi, dram ve gerilim türlerindeki "The Big Cigar" isimli mini dizi, Huey P. Newton'ın hayatını anlatıyor. Newton, Easy Rider'ın arkasındaki Hollywood yapımcısı Bert Schneider'ın ve diğer birkaç ünlü radikalin yardımıyla cinayetten yargılanmamak için Küba'ya kaçıyor. "The Big Cigar" dizisi, 17 Mayıs'ta Apple TV+'ta.


Trying, 4. Sezon (22 Mayıs)

Yaratıcı: Andy Wolton

Oyuncular: Rafe Spall, Esther Smith, Sian Brooke

Komedi, dram ve romantik türlerindeki "Trying" dizisinde, Jason ve Nikki'nin tek istediği bir bebektir ama aynı zamanda bu, sahip olamadıkları tek şeydir. Bu yüzden evlat edinmeye karar verirler. Ancak işlevsiz arkadaşları, berbat aileleri ve kaotik hayatlarıyla evlat edinme kurulu onların ebeveyn olmaya hazır olduklarını düşünecek midir? "Trying" dizisi, 4. sezonu ile 22 Mayıs'ta Apple TV+'ta.


American Horror Story: Delicate, 2. Kısım (22 Mayıs)

Yaratıcılar: Ryan Murphy, Brad Falchuk

Oyuncular: Emma Roberts, Matt Czuchry, Kim Kardashian, Annabelle Dexter-Jones, Michaela, Jaé Rodriguez, Denis O'Hare, Cara Delevingne, Julie White, Maaz Ali

"American Horror Story: Delicate"ta, birçok başarısız tüp bebek denemesinden sonra aktris Anna Victoria Alcott, bir aile kurmaktan başka bir şey istememektedir. Son filmiyle ilgili dedikodular arttıkça, bir şeylerin onu ve annelik arayışını hedef alıyor olabileceğinden korkar. "American Horror Story: Delicate", Ryan Murphy ve Brad Falchuk tarafından yaratılan ödüllü antoloji dizisinin 12. sezonu. "American Horror Story: Delicate" dizisi, 2. Kısmı ile 22 Mayıs'ta Disney+'ta.


RU (24 Mayıs)

Yaratıcı: Taylan Yapıcı

Oyuncular: Meryem Uzerli, Burak Berkay Akgül, Hira Koyuncuoğlu, Emre Karayel, Gökay Türkmen, Zafer Algöz, Şevval Sam, Derya Alabora, Gonca Vuslateri, Kartal Can Ermiş, Beril Kayar, Sevgi Temel

Çekimleri Urla'sa gerçekleştirilen "RU" dizisi, sekiz bölümden oluşuyor. Bitti derken başlayan bir hikayeyi konu alan "RU", 38 yaşında bir kadın Reyan ile ve 18 yaşında bir erkek olan Uzer'i merkezine alıyor. Ege'de bir sahil kasabasında her şeye rağmen yaşanan sıra dışı bir aşk izliyoruz. "RU" dizisi, 24 Mayıs'ta GAİN'de.


The Veil (29 Mayıs)

Yaratıcı: Steven Knight

Oyuncular: Elisabeth Moss, Yumna Marwan, Josh Charles, James Purefoy, Alec Secareanu, Thibault de Montalembert, Joana Ribeiro, Haluk Bilginer

İki kadının arasındaki yalanlar ve gerçekler üzerine kurulu ölümcül bir oyunu konu alan "The Veil" dizisinde, birinin büyük bir sırrı varken, diğeri bu sırrı ifşa etmek ve yüzlerce insanın hayatını kurtarmak için gerilim dolu bir göreve çıkıyor. Aksiyon ve gerilim türlerindeki "The Veil" dizisi, 29 Mayıs'ta Disney+'ta.


Eric (30 Mayıs)

Yaratıcı: Abi Morgan

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Gaby Hoffman, Jeff Hephner, McKinley Belcher III, Phoebe Nicholls, Amy Louise Pemberton

Dram, gerilim ve suç türlerindeki "Eric" isimli mini dizide, yanında azimli bir polisle birlikte dokuz yaşındaki kayıp oğlunu arayan çaresiz bir baba, 1980'lerin New York sokaklarında kendi sorunlarıyla boğuşuyor. "Eric" dizisi, 30 Mayıs'ta Netflix'te.


Geek Girl (30 Mayıs)

Oyuncular: Emily Carey, Tim Downie, Sarah Parish

Komedi ve dram türlerindeki "Geek Girl" dizisinde, hep bir yerlere ait olmak isteyen ve tuhaf biri olan ergen yaştaki Harriet sonunda Londra'daki önemli bir model ajansı tarafından keşfedilir ve bazı insanların göze çarpmak için yaratıldığını öğrenir. "Geek Girl" dizisi, 30 Mayıs'ta Netflix'te.


Mayıs Ayı Film Önerileri

Mayıs Ayı Tiyatro Rehberi

Uzun Sezonlu En İyi Diziler

EN ÇOK OKUNANLAR

Elie Saab Bosphorus Daveti
Elie Saab Bosphorus Daveti

Elie Saab Bosphorus Daveti

1 dakika okunma süresi
2024 MET Gala'nın En İyi Saç ve Makyaj Görünümleri
2024 MET Gala'nın En İyi Saç ve Makyaj Görünümleri

2024 MET Gala'nın En İyi Saç ve Makyaj Görünümleri

1 dakika okunma süresi
77'inci Cannes Film Festivali'nin En İyi Kırmızı Halı Stilleri
77'inci Cannes Film Festivali'nin En İyi Kırmızı Halı Stilleri

77'inci Cannes Film Festivali'nin En İyi Kırmızı Halı Stilleri

1 dakika okunma süresi
2024 MET Gala En İyi Kırmızı Halı Görünümleri
2024 MET Gala En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2024 MET Gala En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Tüm Zamanların En İkonik Fransız Filmleri
Tüm Zamanların En İkonik Fransız Filmleri

Tüm Zamanların En İkonik Fransız Filmleri

19 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mayıs Ayı Film Önerileri
Mayıs Ayı Film Önerileri

Mayıs Ayı Film Önerileri

“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

77. Cannes Film Festivali Altın Palmiye Adayları
77. Cannes Film Festivali Altın Palmiye Adayları

77. Cannes Film Festivali Altın Palmiye Adayları

Robert Pattinson ve Bong Joon Ho'nun Yeni Filmi “Mickey 17”
Robert Pattinson ve Bong Joon Ho'nun Yeni Filmi “Mickey 17”

Robert Pattinson ve Bong Joon Ho'nun Yeni Filmi “Mickey 17”

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“The Veil” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“The Veil” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“The Veil” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

77. Cannes Film Festivali'nde Prömiyer Yapan Filmler
77. Cannes Film Festivali'nde Prömiyer Yapan Filmler

77. Cannes Film Festivali'nde Prömiyer Yapan Filmler