2024 Mayıs Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

Müzikten, gastronomi ve sanata dek İstanbul'da hangi etkinlikler oluyor, 2024 Mayıs Ajandası'nda mercek altına aldık. Şehirde; kültüre, sanata, gurmeye ve müziğe doyacağınız keyifli etkinlikler bir arada.

YAZAR: Melda Yüzbaşıoğlu
ABONE OL
3 Mayıs 2024 Cuma 15:02 | Son Güncellenme:
2024 Mayıs Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
1/12

2024 Mayıs Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?


Müzikten, gastronomi ve sanata dek İstanbul'da hangi etkinlikler oluyor, 2024 Mayıs Ajandası'nda mercek altına aldık. Şehirde; kültüre, sanata, gurmeye ve müziğe doyacağınız keyifli etkinlikler bir arada.

2024 Mayıs Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2/12

Yaratıcı Disiplinler Bir Arada: SPACE'24


Mimar, iç mimar, tasarımcı, sanatçı ve markaları, entelektüel içerikleriyle bir araya getiren SPACE organizasyonu; 3.yılında, 7-8 Mayıs günlerinde Zorlu PSM Sky Lounge'da yerini alıyor. SPACE'24, tasarımın farklı alanlarında öne çıkan, özgün isimlerin söyleşilerini katılımcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Trendleri belirleyen yerel ve global markalar ile Türk tasarımcıların markalarının da yer alacağı organizasyon ayrıca "in SPACE'24 Mekanlar Seçkisi" başlıklı özel bir sergiye de ev sahipliği yapıyor. Sergide, iç mimar Barbara Pensoy, sanatçı Canan Tolon, mimar Hakan Demirel, iç mimar Hakan Ezer, mimar Mahmut Anlar, heykeltıraş Seçkin Pirim ve mimar Sibel Dalokay Bozer'den oluşan seçici kurulun belirlediği, profesyonel disiplinle yaratılmış özgün projeler ve boşluğu mekan algısına çeviren tasarımlar ziyaretçilerle buluşuyor. SPACE'24'e ücretsiz olarak katılmak için space.dacistanbul.com adresinden kayıt yaptırmak yeterli.

2024 Mayıs Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
3/12

Ramenin Hikayesini Dinlemek İster Misiniz?


Kültür ve gastronomiyi birleştirmeyi kendisine vizyon edinmiş, yemeklerin hem tadını hem de hikayesini deneyimleyeceğiniz keyifli bir platform olan Nadir Gastronomi; mayıs ayında rotasını Doğu Asya'ya çeviriyor. Japonya'nın geleneksel ve popüler lezzetlerinden 'Ramen' yemeğini, işin uzmanı Miso Ramen ile masaya yatırıyor. Nadir Gastronomi Platformu'nun mayıs ayı ajandasının geri kalanı ise şöyle:


9 Mayıs 19:30 / Levon Bağış ile Pastırmadan,Sucuğa Farklı Bir Fermentasyon Hikayesi

11 Mayıs 15:00 / Tüm Merak Edilenleri ile Ramen

22 Mayıs 19:30 / Nevin Halıcı ile Yemek Sohbetleri:Selçuklu Dönemi Mutfağı

25 Mayıs 15:00 / Tatlı Bir Hikaye: Paris-Brest ve Pavlova Tatlıları ile Lezzet Yolculuğu

29 Mayıs 19:30 / Sinan Damgacıoğlu ile Izakaya


Biletlerinizi buradan alabilirsiniz.

2024 Mayıs Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
4/12

Çikolata Atölyesi'nde Keyifli Bir Gün


Peraru, Bean to Bar çikolata üretim sürecini yakından keşfetmek isteyenleri çikolata atölyesine bekliyor. 5 farklı orijin ile elde edilen Bean to Bar çikolata atölyesinde, üretim sürecini keşfederken dokuz çeşit çikolata tadabilir aynı zamanda kakao çekirdeklerinin, Peraru'da tablet çikolataya dönüşümünden, çekirdeklerin çiftlikteki sürecine dek çikolata hakkında tüm merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. 11 ve 12 Mayıs günlerinde, saat 14:00'da gerçekleşecek atölyeyle ilgili detaylı bilgiye Peraru'nun Instagram hesabından ulaşabilirsiniz.

2024 Mayıs Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
5/12

Müzikle Dolu Bahar Festivali


"Yüzdeyüz Müzik Sunar: İstanbul'da Bahar" festivali, 11 Mayıs'ta Küçükçiftlik Park'ta yerini alıyor. Temponun hiç düşmeyeceği "Yüzdeyüz Müzik Sunar: İstanbul'da Bahar"da; Martin Gretschmann'ın elektro-pop projesi Acid Pauli, saykodelik, maceracı ve müzik kalitesi yüksek ritimleriyle izleyenlerin yerinde duramayacağı muhteşem bir performans sahneleyecek. Festivalde ayrıca, Anadolu ezgileri ve 70'lerin arabesk ruhunu, fütüristik ve saykodelik sound'larında harmanlayan Lalalar, çok konuşulan canlı performanslarıyla KüçükÇiftlik Park'ı koca bir dans pistine dönüştürecek. Retro çılgınlığına yakalanmadan, Türkiye psikedelik müziğini kendi sesleriyle yeniden birleştiren Ayyuka grubu, funk, dub, arabesk ve Afrobeat gibi türlerle harmanlanan müzikleriyle renklendireceği "Yüzdeyüz Müzik Sunar: İstanbul'da Bahar"da, Türkiye'deki hip-hop müziğin öncü gruplarından Karakan'ın en önemli parçalarından biri olan Kabus Kerim de psychedelic Türkçe edit'lerden funk ve hip hop'a uzanan meşhur setlerinden biriyle sahnede olacak. Festival sahnesinin açılışını ise dans müziğinin en iyilerini bir araya getiren hareketli DJ setiyle, disko müzik denince ilk akla gelen isimlerden biri olan Discolog yapacak. Yüzdeyüz Müzik katkıları ve URU organizasyonuyla gerçekleşecek "Yüzdeyüz Müzik Sunar: İstanbul'da Bahar"ın biletlerine buradan ve KüçükÇiftlik Park gişesinden ulaşabilirsiniz.

2024 Mayıs Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
6/12

Babylon'da Nostaljik Parti


Katılımcılarını farklı sesler, yeni fikirler, yeni keşiflerle buluşturan Babylon mayıs ayına nostaljik esintilerle dolu bir giriş yapıyor. 11 Mayıs'ta ABBA'dan Michael Jackson'a, Depeche Mode'dan Madonna'ya, Snap'ten Donna Summer'a birçok efsanenin şarkılarının playlist'te yerini alacağı, nostaljik koreografilerle çevrili Oldies But Goldies partisiyle sevenlerini zaman yolculuğuna çıkarmaya hazırlanıyor. Etkinliğin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

2024 Mayıs Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
7/12

Chalet Garden'da Bahar Buluşmaları


Swissôtel The Bosphorus'un en sevilen mekanlarından olan Chalet Garden, havaların ısınmasıyla birlikte bahar buluşmaları için şehrin favori duraklarından birine dönüşmeyi başarıyor. Her gün saat 17.00'da açılan Chalet Garden; eşsiz lezzetleri ve eğlence dolu etkinlikleriyle birlikte bahçe keyfini başlatıyor. Şef Soner Kesgin'in hazırladığı menüde poke bowl'lar, paylaşımlı tabaklar ve atıştırmalıklar yanı sıra pizza dog, klasik frankfurter, bratwurst, burger gibi seçenekler ve bu özel lezzetlere eşlik eden imza kokteyl ve içecek seçenekleri yer alıyor. Mayıs ayında Bedük, Ege Çubukçu, Evdeki Saat gibi isimler sahne alıyor. Mayıs ayının etkinlik programının geri kalanı ise:


2 Mayıs Perşembe - Bedük

3 Mayıs Cuma - Elif Pırıltı

9 Mayıs Perşembe - Yaşlı Amca

10 Mayıs Cuma - Ezgi Alaş

11 Mayıs Cumartesi - Tezgah

16 Mayıs Perşembe - Ege Çubukçu

17 Mayıs Cuma - Ceren Akın

23 Mayıs Perşembe - Evdeki Saat

24 Mayıs Cuma - Fırat Akarsel

30 Mayıs Perşembe – Safiye


Detaylı bilgi ve rezervasyona buradan ulaşabilirsiniz.

2024 Mayıs Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
8/12

Mayıs Ayının En Güzel Günü: Anneler Günü


Shangri-La Bosphorus, Istanbul; Anneler Günü'ne özel sıra dışı bir brunch etkinliğiyle misafirlerini lezzet dolu bir dünya turuna çıkarmaya hazırlanıyor. 7 ayrı mutfağa ait yemeklerin tek bir günde deneyimleneceği, yetenekli Executive Şeflerin yer alacağı "Shang Brunch"da misafirler, canlı istasyonlarda gastronomi tutkunlarıyla buluşuyor. Shang Brunch'ta; İtalyan mutfağını temsilen PaperMoon Executive Chef'i Giuseppe Pressani ve Shangri-La Bosphorus Executive Chef'i Giovanni Terracciano, Çin ve Kanton mutfağını temsilen Shang Palace Chef de Cuisine'i Cheng Lu, Türk mutfağını temsilen 2023 ve 2024 yıllarında Michelin yıldızına sahip Topaz'ın Executive Chef'i Tevfik Alparslan, İsviçre mutfağını temsilen Le Cordon Blue Executive Chef'i Erich Ruppen, Thai mutfağını temsilen Çok Çok Thai Executive Chef'i Khun Nuch ve Healthy & Detox kategorisini temsilen Raw Food konusunda eğitmen & şef Elçin Oflaz yer alıyor. Shang Brunch organizasyonu, 12 Mayıs 2024 Pazar günü 12.30-16.00 saatleri arasında Shangri-La Bosphorus, Istanbul, IST TOO'da düzenleniyor. Rezervasyon ve detaylı bilgi için +90 212 275 88 88 nolu numaradan veya [email protected] mail adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

2024 Mayıs Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
9/12

Tiyatro Durağı: Fişekhane


Her ay birbirinden özel sahne performanslarına ev sahipliği yapan Fişekhane, mayıs ayında da sanatseverleri yoğun tiyatro programıyla heyecanlandırıyor. Işıl Kasapoğlu'nun 30 yıl önce tasarladığı, 26. İKSV Tiyatro Festivali kapsamında Semaver Kumpanya tarafından hayata geçirilen İstanbul Mon Amour projesinin bir parçası olan ''Güzel Son'', 3 Mayıs'ta Fişekhane'de yerini alıyor. Hakan Tabakan'ın kaleme aldığı ve Orhan Veli Kanık, Melih Cevdet Anday, Nurullah Ataç, Sait Faik Abasıyanık, Suat Derviş, Halim Şefik gibi karakterlerin dünyasından İstanbul'u anlatan oyun, yoğun ilgi üzerine seyirciyle tekrar buluşuyor. 5 Mayıs'ta usta tiyatro oyuncusu Hakan Gerçek'in başrolünde yer aldığı, Van Gogh'un yaşadıklarına, resme başlayışından intiharına kadar geçen sürenin anlatıldığı "Van Gogh" oyunu programdaki yerini alıyor. Fransız yazar Fred Radix'nin kaleme aldığı, Çağlar Çorumlu'nun yönettiği ve başrolünde olduğu "Şakşakçılar" oyunu 14 Mayıs, 2022 yılında Afife Tiyatro Ödülü'nü alan ve usta oyuncu Zerrin Tekindor'un performansını sergilediği "Toz" oyunu ise 19-20 Mayıs günlerinde Fişekhane'de izleyicilerle buluşuyor. Detaylı bilgi ve biletlere buradan ulaşabilirsiniz.

2024 Mayıs Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
10/12

Bir Mevsim Klasiği: Açık Hava Sineması


Bir mevsim klasiği sayılan, bahar ve yaz akşamlarının vazgeçilmezi açık hava sinema günleri, Conrad Istanbul Bosphorus Aura Garden'da başlıyor. 18 Mayıs Cumartesi günü "Napolyon" filmi ile başlayacak gösterim; "Barbie", "Wonka" gibi son dönemin favorilerinden, "Balina", "La La Land" gibi ödüllü filmlere ve "Yeşil Yol", "Amelie", "Leon" gibi klasiklere kadar uzanan geniş seçkisi ile 7 Eylül tarihine dek her cumartesi sinemaseverlerle buluşuyor. Etkinlik biletlerine buradan veya 0537 973 80 14 numaralı telefon üzerinden ulaşabilirsiniz.


Program Detayları:

Mayıs


18 Mayıs Cumartesi 21:30 – "Napolyon"

25 Mayıs Cumartesi 21:30 – "Barbie"

2024 Mayıs Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
11/12

"Değişen Gökler" Temasıyla Kapadokya Semalarında


Çağdaş Sanat Programı'nın kurucusu ve şekillendiricisi olan küratör Fulya Erdemci'nin değerli anısına düzenlenen Cappadox, bu yıl 5. edisyonuyla, 23-26 Mayıs günleri arasında "Değişen Gökler" teması altında gerçekleşiyor. Merkezi Uçhisar ve Göreme'de olacak çok disiplinli festival, birbirine yürüme mesafesindeki mekanlarda ve vadilerde gerçekleşerek katılımcılarını Kapadokya'yı yeniden keşfetmeye davet ediyor. Katılımcılar, farklı disiplinlerden seçilmiş etkinliklerle hazırlanan, Kapadokya'nın benzersiz doğasını ve enerjisini hissedecekleri +1 Maceracı, bütün disiplinlerden deneyimlerle Cappadox'u her yönüyle keşfetme imkanı sunan Crystal Kaşif ve Cappadox'un hiçbir anını kaçırmak istemeyen ve tüm etkinlik türlerine kendine uygun seanslarda katılım sağlamak isteyenler için hazırlanan ID: Gezgin paketlerinden dilediklerini seçerek unutulmaz bir Cappadox deneyimi yaşayabiliyor. Başlığını, Erdemci'nin 2001 senesinde Karşı Sanat'ta gerçekleşen sergisi Pişmanlıklar, Hayaller ve Değişen Gökler'den alan ve 13 Haziran'a dek izleyicisini ağırlayacak sergi, Kapadokya'nın çok katmanlı tarihsel, kültürel ve fiziki coğrafyasında adım adım ilerleyerek paylaşılan ortak deneyimleri ve karşılaşmaları beraber hatırlamaya, altı yıl aradan sonra yeniden düşünmeye çağırıyor. Kapadokya vadilerinin etkileyici manzarasında gerçekleşecek Gün Doğumu Konserleri'nde; Mercan Dede, Ulla ve Danimarkalı indie rock grubu Efterklang'ın ve Liima'nın grup lideri Casper Clausen, günün ilk ışıklarını müzik eşliğinde karşılamak isteyenleri bir araya getiriyor. Aynı zamanda Cappadox; Levon Bağış sunumuyla, Kapadokya'nın zengin mirasıyla mutfağına ilham olduğu Nahita Argos'ta dört gün boyunca devam edecek Gurme Tadım etkinliklere ev sahipliği yaparak, Anadolu'ya özgü lezzetleri keşif imkanı sunuyor. 5. edisyonunda "Değişen Gökler" temasıyla yola çıkan Cappadox'un biletlerine buradan üzerinden ulaşabilirsiniz.

2024 Mayıs Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
12/12

Amelie Lens Ve Plácido Domingo Volkswagen Arena'da


Sayısız sold-out show'larıyla ve sahnedeki yüksek enerjisiyle göz dolduran, techno'nun durmak bilmeyen Belçikalı ismi Amelie Lens 25 Mayıs'ta ve uluslararası müzik arenasında büyük kitlelere ulaşan ve eleştirmenler tarafından "Rönesans Adamı" olarak tanımlanan dünyanın en büyük seslerinden Plácido Domingo ise 28 Mayıs'ta Volkswagen Arena'daki yerini alıyor. Amelie Lens'in Label Project organizasyonuyla ve The Moment sunumuyla sahnede olacağı ikonik gecenin biletlerine buradan ; Domingo'ya sahnede dünyaca ünlü solistler Murat Karahan ve soprano Elena Stikhina'nın eşlik edeceği, İş Sanat sunumu ile gerçekleşecek gecenin biletlerine ise buradan ulaşabilirsiniz.

EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER

2024 MET Gala En İyi Kırmızı Halı Görünümleri
2024 MET Gala En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2024 MET Gala En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

2024 Miami Formula 1 Grand Prix'sinde Neler Oldu?
2024 Miami Formula 1 Grand Prix'sinde Neler Oldu?

2024 Miami Formula 1 Grand Prix'sinde Neler Oldu?

2024 MET Gala'nın En İyi Saç ve Makyaj Görünümleri
2024 MET Gala'nın En İyi Saç ve Makyaj Görünümleri

2024 MET Gala'nın En İyi Saç ve Makyaj Görünümleri

Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde
Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde

Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde

İlkbahar/Yaz 2024 Podyumlarından En Güzel Saç Aksesuarları
İlkbahar/Yaz 2024 Podyumlarından En Güzel Saç Aksesuarları

İlkbahar/Yaz 2024 Podyumlarından En Güzel Saç Aksesuarları