Candan Varnalı ve Alara Kap ile Keyifli Sohbet

Candan Varnalı ve Alara Kap ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

ABONE OL
5 Mayıs 2022 Perşembe 10:06 | Son Güncellenme:
18 dakika okunma süresi
Candan Varnalı ve Alara Kap ile Keyifli Sohbet

CANDAN VARNALI

Çocuklarınızı ilk kucağınıza aldığınızda hissettiğiniz en güçlü duygu neydi?

Her ikisinde de biraz önce karnında olanın iki dakika sonra kucağında olma mucizesi beni çok etkilemişti. Çok büyük bir şükürle gelen mutluluk, sevinç, ağlama, gurur çok karışık hisler.

Geriye dönüp baktığınızda Alara ile unutamadığınız bir anınızı bizimle paylaşır mısınız?

Alara müziğe çok yatkındı, şarkı söylemeyi ve dans etmeyi çok severdi ve hala da öyle; onun bir adı da "dancing queen"dir. Tüm anılar onun şarkısı veya dansı üzerine. İlk konuşmaya şarkı söyleyerek başladı. Küçükken televizyonda hep müzik programı seyrederdi ve dans ederdi. Bir gün bu sanatçıları iyi tanıdığından bahsetmeye başlayınca, anladık ki onların da kendisini seyrettiklerini sanıyormuş.

Alara'yı ve Ali Emre'yi birkaç cümleyle anlatmanızı rica etsek...

Alara yaşından hep daha olgundu; kendi bildiğinden inandığından deneyimlemeden vazgeçmez, tuttuğunu koparır, espri anlayışı çok kuvvetlidir, çok iyi empati kurar, sevdikleri için limit tanımaz, çok vericidir ve çabuk kırılır. Bir tarafı çok naiftir. Ali Emre paşadır; şefkatli, dürüsttür, sevgisini hiç sakınmaz, çok titiz ve düzenli, çalışkan, fazlasıyla sorumluluk sahibi, sonsuz sevgi veren bir yapısı vardır. Kalbi kocamandır onun.

Uzun yıllar yoğun çalışma temposuna sahip biri olarak anne ve iş insanı kimliğini nasıl bir dengeye oturttunuz?

İlk başta çok zorlandım ama o dönemlerde anne, çocuk, davranış bilimleri üzerine çok okudum ve eğitim aldım. Sonra "kaliteli zaman geçirme" mottomuz oldu. Eve geldiğimiz zaman neyse o süre, tamamen çocuklara ait oldu, bir de hep ama hep gerçekleri anlatmaya çalıştım. Galiba bu sorunun cevabı dürüst olarak dengeyi kurduk.

Geriye dönüp baktığınızda ebeveynlik ile ilgili keşkeleriniz var mı merak ediyorum.

Keşke değil ama kişisel gelişim eğitimlerime daha erken başlamış olmayı isterdim. Çocuklarımla hayatı çok daha erken paylaşmaya başlama farkı olurdu.

Anne kızlar bir yaştan sonra iki yakın arkadaş gibi oluyorlar. Siz birlikte neler yapmaktan keyif alıyorsunuz?

Alara ile "o isterse" her şeyi yapmak çok ama çok keyifli olur. Çok neşe verir, güldürür, olaylara farklı yönlerden ve pozitif yaklaşır. Akıl hocamdır o benim... Biz birlikte en çok seyahat etmeyi seviyoruz galiba. Artık çoğuna beraber katıldığımız Güney Afrika'daki gelişim seminerleri başı çekiyor.

Bir süredir beraber de çalışıyorsunuz. Birlikte çalışmak nasıl anlatır mısınız?

Bizim galiba anne kız ilişkimizden çok hayatı paylaşma felsefemiz var. İkimiz de Koç burcu olduğumuz için işi ciddiye çok alırız ve zaman zaman karşı karşıya geldiğimiz olur ama Alara çok saygılıdır ve beni idare eder ama ne yalan söyleyeyim onun başarısına şahit olmak, aynı yaptığımız işi kendi yöntemleriyle bana değişik görüş açısı vererek başarmasının verdiği gurur bambaşka.

Genç annelere en büyük tavsiyeniz ne olur?

Çocuklarıyla hayatı paylaşmak ama onlara alan tanıyarak, kişiliklerini göz önüne alarak paylaşmak. Halil Cibran'ın "Çocuklarımız bize ait değildir, bizler vasıtasıyla dünyaya gelmişlerdir." öğretisinin farkına varmak bana çok yardım etmişti.

Çocukluğunuz denildiğinde sizin gözünüzde hangi anılar canlanıyor?

Bizim zamanımızda disiplinden kaynaklanan saygı çok ön plandaydı, yani hep bir kısıtlama veya şartlı evet vardı. Ama çocukluk anısı deyince aklıma hep Yeşilköy'deki yazlık evimizin bahçesinde oynadığımız evcilik oyunları geliyor.

Önümüz yaz eminim yine yoğun bir tempo sizi bekliyor. Yeni sürprizler var mı?

Sürpriz benim için yaratıcılık demek ki o olmasa zaten verimli olamam, her bir koleksiyon benim için sürpriz yani bana göre var.

2022 ilkbahar-yaz düğünlerinde trendler neler, hangi detaylar ön plana çıkıyor?

Bence hayatımızın her kesiminde olduğu gibi sadelik çok ön plana çıkıyor. Bir de sanki yeniden temalı düğünler geliyor.

Sizce bir davetin olmazsa olmazları neler bizimle paylaşır mısınız?

Doğru aydınlatma, misafirine göre ikram ve müzik.

CVC LifeStyle olarak birçok farklı alanda belli projeler geliştiriyorsunuz; son dönemdeki projelerinizden bahseder misiniz?

Açıkçası son iki senedir proje üretiminde biraz durdum. Hiçbir şeyi planlayamadığımız ama planladığımızı zannettiğimiz bir döneme geçiş yaptık bence. Biraz önüme ne gelirse, nereye yönleniyorsam proje üretmeye çalışıyorum. Tabii ki yaz için projelerim var ama bunların açıklaması müşteri bağlantılı olduğu için ben konuşamıyorum şu ara.

Yoğun çalışma temposundan sıyrılmak, kendinizi ödüllendirmek için neler yapıyorsunuz?

Kendime en büyük ödülüm zaman ayırmak. Daha önce de bahsettiğim gibi kişisel gelişim seminerleri beni hep sıfırlıyor. Çok meditasyon yapıyorum. Bir de "Survivor" fanatiğiyim ciddi manada, yayınlandığı dönemde her akşam başka bir dünyaya geçiyorum çok koparıyor beni.

Güne nasıl başlarsınız?

Ufak bir meditasyon sonrasında ya yürürüm ya da spora giderim ardından iş.

Seyahat tutkunu biri olarak yakın zamanda yeni rotalar var mı?

Malum seyahatler yeni başlıyor, ilk durak Güney Afrika daha orada keşfedecek o kadar şey var ki benim için git git bıkmıyorum.

ALARA KAP

Şu sıralar neler yapıyorsun, bir günün nasıl geçiyor?

Bu aralar neredeyse her anım iletişim direktörlüğünü yaptığım bebeğimiz BECA'da geçiyor. Nick Spanswick Events'in bazı düğün organizasyonlarında çalışıyorum. Maya Güzellik Asistanım uygulamasının yeni bebeği olan Maya - Feel Good Universe'ün içerik üretimini ve stratejisini yapıyorum. Naif Gazete'nin yazın çıkacak sayısının genel yayın yönetmenliğini yapıyorum. Markalar için proje üretimlerim de oluyor. Bu kalabalıktan vakit bulduğum zamanlarda da spor yapıyorum. Yazarken de, okurken de, yaşarken de yorucu ama bolca üretken ve keyifli geçiyor günlerim.

Annenle unutamadığın bir anını bizimle paylaşır mısın?

Hayatımın sonuna kadar en unutamayacağım deneyim annem sayesinde oldu. 30 yaş doğum günümde annem bütün arkadaşlarıma hayatımın tiyatrosunu oynattığı bir sürpriz düzenledi benim için. Söylerken bile gözlerim doluyor. Kendimi hiç bu kadar şanslı hissettiğim bir an olmamıştı.

İş hayatında birçok farklı alanda faaliyet gösteriyorsun. Bu dengeyi nasıl sağlıyorsun?

Aslında yaptığım tüm işlerin ve projelerin bazında iletişim ve kreatif çözüm üretmek var. Boş durmayı seven bir yapım olmadığı için de kendimi yoğun tutmayı seviyorum. Her ne yapıyorsam yaptığım konuda iyi olma hırsım oluyor. Dengeyi iş ve projeler arasında tutturmasına tutturuyorum da, kendime ayırdığım zamanda biraz dengesizliklerim oluyor.

Annenle iş hayatında nasıl bir iş bölümü yapıyorsunuz, birlikte nasıl bir ikilisiniz?

Annemin düğün ve organizasyon konusundaki deneyimiyle kimseninki karşılaştırılamaz, hele benimki hiç. Ben organizasyon ve uygulama tarafıyla daha çok ilgilenirken annem daha büyük resmi görüyor.

Bugüne kadar unutamadığın bir düğün organizasyonu var mı?

BC Atelier'nin en sevdiğim düğünü Çırağan'da kar temalı yaptıkları bir düğündü. Nick Spanswick Events'te yaptığımız en unutamayacağım düğün ise ekibiyle ve eğlencesiyle en son yaptığımız Maldiv düğünü olsa gerek.

Birlikte en çok ne yapmaktan keyif alırsınız?

Sanırım tatile gitmekten. Konuşup atışırız ama beraber bir yere gittiğimizde genelde orada yapmak istediğimiz şeyler hep aynı olduğu için birbirimize iyi tatil arkadaşı oluyoruz.

Annenden hayata dair aldığın en önemli tavsiye nedir?

Kendimi hayatımın merkezinde tutmak.

Aile senin için ne ifade ediyor, anne olmak hayallerin arasında mı?

Aile benim için seçtiğim insanlarla kurduğum güvenli bir ortamı ifade ediyor. Çok kutsal. Seçtiğim insan diyorum çünkü içine doğduğum aile dışında hayatımdaki bazı insanların benim için ailemden çok bir farkı yok. Ben yalnızlığımı sevdiğim kadar komün yaşamayı da çok seven bir insanım; paylaşmayı, yardım etmeyi, büyümeyi, eğlenmeyi seçtiğim ailemle yapmayı çok büyük bir ayrıcalık olarak görüyorum. Anne olma konusuna gelince anne olmaktansa Ali Emre'nin (abimin) çocuğu olmasına karşı çok daha yükseğim.

Anneler Günü için plan yaptınız mı? Sürpriz hazırlamayı sever misin?

Sürpriz hazırlamayı çok severim. Özel gün kutlamayı da çok severim. O da annemden geçen bir özelliğimdir. Genelde her sene Anneler Günü'nde Ali Emre'yle anneme çiçek yollayıp sonrasında o günü beraber geçiririz ama annem bu sefer yurt dışında olacağı için ayrı kalıyoruz.

Çekimde de anne kızdan öte arkadaş gibiydiniz. Bunun sırrını neye bağlıyorsun?

Annemin bunun olmasına tanıdığı alana. Ben ne kadar onunla rahat bir ilişki kurarsam kurayım, o yaklaşıma izin vermese böyle olamazdık.

Seyahat etmeyi seven biri olarak son dönemdeki favori rotalarını bizimle paylaşır mısın?

Haliyle iki senedir favori rotam yatak odamdan salonuma, oradan da mutfağıma uzanan rotaydı. Geçen sene ise Çamlıhemşin'le tanışıp ilk görüşte aşık oldum. Uzun süredir dünyanın hiçbir yerinde kendimi bu kadar iyi hissettiğim, bu kadar güzel insan barındıran bir yerde bulunmamıştım. Her fırsatta kendimi oraya atmaya çalışıyorum.

Yaz için plan yaptın mı?

Birkaç seneden sonra ilk kez bu yaz az düğün organizasyonunda bulunacağım için birkaç ay var önümde. Normalde yaz benim en yoğun dönemim oluyordu, şimdi elimdeki vakitle ne yapacağımı bilemiyorum. Çok plan yapmayı seven bir insan da değilim bu konuda, spontane gelişen hikayeler daha çok hoşuma gidiyor. Keşke tatlı birkaç görmediğim yeri görebilsem.

Çekim boyunca çok neşeliydin. Hep böyle pozitif misin?

Hayır melankoliye oldukça meyilli bir kişiliğim var. Hatta oradan beslendiğimi de düşünüyorum. Hatta ve hatta bileğimde sarkastik olarak yaptırttığım bir "Happy" dövmesi var sürekli yüksek olan insanlardan biri olamadığım için. Fakat düşük olmak çok daha kolay ya, bir Koç burcu olarak zoru seçiyorum ve pozitif olmaya gayret ediyorum. Etrafıma verdiğim enerjinin sorumluluğunu almak hoşuma gidiyor.

  1. Genel Yayın Yönetmeni: Gözde Yörükoğlu ERSU
  2. Röportaj: Ceylan YENİACUN
  3. Fotoğraf: Zeynel Abidin AĞGÜL
  4. Styling: Ali ARISOY
  5. Saç: Erdem GÜL/MOS Bebek
  6. Makyaj: Erdem ŞAHANLI
  7. Video editörü: Öznur ÖZTÜRK
  8. Styling asistanı: Gönül SOYÇERİ
  9. Fotoğraf asistanı: Hüseyin Rahmi AĞGÜL

EN ÇOK OKUNANLAR

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

9 dakika okunma süresi
Lancome x Hazal Kaya Daveti
Lancome x Hazal Kaya Daveti

Lancome x Hazal Kaya Daveti

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Ünlü Erkeklere İlham Veren Kadınlar
Ünlü Erkeklere İlham Veren Kadınlar

Ünlü Erkeklere İlham Veren Kadınlar

Yılbaşı Sofrası İlhamı: Meriç Küçük
Yılbaşı Sofrası İlhamı: Meriç Küçük

Yılbaşı Sofrası İlhamı: Meriç Küçük

Gül Kamar x Roberto Bravo
Gül Kamar x Roberto Bravo

Gül Kamar x Roberto Bravo

Zeynep Tuğçe Bayat Hakkında Bilinmeyenler
Zeynep Tuğçe Bayat Hakkında Bilinmeyenler

Zeynep Tuğçe Bayat Hakkında Bilinmeyenler

Özlem Temponi'nin 2024 Yılı Dilekleri
Özlem Temponi'nin 2024 Yılı Dilekleri

Özlem Temponi'nin 2024 Yılı Dilekleri

Olivier Reza ile Soru-Cevap
Olivier Reza ile Soru-Cevap

Olivier Reza ile Soru-Cevap

Stacey Battat ile “Priscilla” Filmi Üzerine
Stacey Battat ile “Priscilla” Filmi Üzerine

Stacey Battat ile “Priscilla” Filmi Üzerine

Seda Tutu ile Dubai Keşfi
Seda Tutu ile Dubai Keşfi

Seda Tutu ile Dubai Keşfi

Yılbaşı Sofrası İlhamı: Talya Sever ve Ela Şener
Yılbaşı Sofrası İlhamı: Talya Sever ve Ela Şener

Yılbaşı Sofrası İlhamı: Talya Sever ve Ela Şener

Hikayesiyle İlham Veren Kadınlar
Hikayesiyle İlham Veren Kadınlar

Hikayesiyle İlham Veren Kadınlar

Galler Prensesi Kate Middleton'a Ne Oldu?
Galler Prensesi Kate Middleton'a Ne Oldu?

Galler Prensesi Kate Middleton'a Ne Oldu?

Yılbaşı Sofrası İlhamı: Dila Tarkan Doğruer
Yılbaşı Sofrası İlhamı: Dila Tarkan Doğruer

Yılbaşı Sofrası İlhamı: Dila Tarkan Doğruer