Disney Plus'ta İzleyebileceğiniz En İyi Filmler

Türkiye'de yayın hayatına başlayan Disney Plus'ta izleyebileceğiniz en dikkat çeken filmleri derledik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
16 Haziran 2022 Perşembe 18:03 | Son Güncellenme:
20 dakika okunma süresi
Disney Plus'ta İzleyebileceğiniz En İyi Filmler

Disney Plus'ta Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Film Önerileri


"Soul" (2020)

Pixar ve Disney iş birliği animasyon filmlerinin ne kadar başarılı olduğunu pek çok kez örnekleriyle gördük; "Soul" da bu yapımlardan biri. New York'lu bir öğretmendir ve en büyük hayali, ünlü bir caz müziği sanatçısı olmaktır. Ancak, yıllarca hayal ettiği teklifi aldıktan hemen sonra aniden kendini Dünya ile öbür dünya arasındaki garip bir diyarda kapana kısılmış bulur. Sıra dışı görsel anlatımı, yüreğimizi sıcacık yapan hikayesi ve yaşamak üzerine kurduğu derinlikli felsefesi ile "Soul", son yılların en iyi animasyon filmlerinden biri. Pete Docter ve Kemp Powers'ın yönettiği filmin seslendirme kadrosunda Jamie Foxx, Tina Fey, Graham Norton, Rachel House, Richard Ayoade ve Alice Braga gibi isimler yer alıyor.



"The Lion King" (1994)

Dönemin çocuklarının zihinlerine kazınan duygu yüklü hikayesiyle "The Lion King", çocuklar için bir animasyon filmi gibi görünse de aynı zamanda oldukça Shakespearevari bir yapım. Aslan Prens Simba ve babası, tahta çıkmak isteyen hırçın amcasının hedefi olur. Çıkan savaşta Simba tek başına kalır. Simba'nın hem büyüme hem de bir lidere dönüşme hikayesini izleriz. Disney'in başarısındaki en büyük mücevherlerden biri olarak kabul edilen "The Lion King", bugün dünyanın en ünlü animasyon filmlerinden biri. Fedakarlık ve sevgi üstüne değerli bir hikaye. Roger Allers ve Rob Minkoff imzalı filmin seslendirme kadrosunda Matthew Broderick, Jeremy Irons, James Earl Jones, Whoopi Goldberg, Rowan Atkinson, Niketa Calame-Harris ve Nathan Lane gibi ünlü isimler bulunuyor.



"Hamilton" (2020)

"Hamilton" müzikali ilk gösterilmeye başlandığında inanılmaz bir ses getirdi. Dünyanın dört bir yanında müzikali izleme şansı olmayan insanlar bile müziklerini ezberlemeye başladı. Bu sayede de gösteriyi kameraya aldılar. Amerika'nın önde gelen kurucu babalarından biri ve ilk Hazine Bakanı Alexander Hamilton'ın gerçek hayatını anlatan "Hamilton", orijinal Broadway kadrosuyla Richard Rodgers Tiyatrosu'ndan Broadway'de canlı olarak çekildi. Müzikalin başrollerinde Lin-Manuel Miranda, Phillipa Soo, Leslie Odom Jr., Renée Elise Goldsberry, Daveed Diggs, Jonathan Groff ve Chris Jackson gibi isimleri görüyoruz.



"Fantastic Mr. Fox" (2009)

Wes Anderson'ın çok sevilen filmlerinden "Fantastic Mr. Fox", ironik eksantrikliği, neşeli sürrealizmi ve geleneksel stop-motion tekniği kullanma biçimiyle zihinlerimizdeki güncelliğini korumaya devam ediyor. Mr. Fox ailesini beslemek için çiftliklerden tavuk ve hindi çalmaktadır. Giderek sinirlenen çiftçiler sonunda hırsızı yakalar. Ancak bu sefer Mr. Fox sadece kendisi için değil, herkes için özgürlük derdine düşer. Roald Dahl ve Noah Baumbach'ın yazdığı, Wes Anderson'ın yönettiği "Fantastic Mr. Fox"un başrollerinde George Clooney, Meryl Streep ve Jason Schwartzman'ı görüyoruz.



"Black Is King" (2020)

Beyoncé'nin en son görsel başarısı, şimdiye kadarki en iyisi olabilir. "Black Is King", inanılmaz bir koreografi, çarpıcı görseller ve muazzam derecede güzel kostümlerden oluşan 85 dakikalık bir video klip. Beyoncé, senarist ve yönetmen koltuklarına yabancı değil. Daha önce de 2016'daki "Lemonade" albümü için benzer görsel çalışmalar üretmiş, 2018'de herkesin ağzını açık bırakan Coachella konserinin performansıyla ilgili çektiği belgeseli de "Homecoming" ismiyle paylaşılmıştı. "Black is King" ise bu projelerden bile daha çarpıcı ve alabildiğine sembolik. Film, Beyoncé'nin "The Lion King"den ilham aldığı albümünün görsel bir dışavurumu olarak tanımlanabilir.



"Toy Story" Serisi (1995, 1999, 2010, 2019)

"Toy Story" serisinden tek bir filmi seçmek zor. Serinin tamamı bu kadar ünlü ve seviliyorken, serideki karakterlerden Buzz Lightyear için ayrı bir orijin filmi de çekilmişken, tek bir favori "Toy Story" filmi belirleyemiyoruz. Bu nedenle siz en iyisi 1995 yapımı ilk "Toy Story" filminden başlayıp sonuna kadar izleyin. İlk film, belki çoğumuzun çocukken şüphelendiği bir soruyu tartışıyor: Biz onlarla oynamazken oyuncaklarımız ne yapar? "Toy Story" serisi, tam da bu nedenle izleyen herkesin gönlünü fethetmiş olabilir.



"Star Wars" Serisi (1977-2019)

"Star Wars", neredeyse film değil de dizi listesine almamız gerekecek kadar çok yapıma imza attı. Serinin 1977 yılından günümüze uzanan filmleri arasında "Star Wars" ismi haricinde 'spin-off' ve 'solo' filmler de bulunuyor. Yayına girdiği kronolojide izlemeye başladıysanız, sırasıyla hepsini izlemenizi öneririz. "Star Wars"un yayın hakları tamamen Disney Plus'ta olduğu için bu uzay savaşları evrenini severseniz dizilerini de platformda bulabilirsiniz.



"Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl" (2003)

"Pirates of the Caribbean" serisinin tüm filmleri de sırayla izlenebilir, kafa dağıtmak için oldukça keyifli tercihler. Ancak biz yine sembolik olarak ilk filmi listemize eklemeyi tercih ettik ki seyirci ve eleştirmenlerin de en çok beğendiği "Karayip Korsanları" filmidir kendisi. Kaptan Jack Sparrow efsanesinin doğduğu film olan "Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl", gizemlerler dolu okyanusların ve korsanların evrenine kapı açıyor. Demirci Will Turner, valinin kızı olan aşkı Elizabeth'i, Jack'in artık ölümsüz olan eski korsan müttefiklerinden kurtarmak için eksantrik korsan Kaptan Jack Sparrow ile birlikte çalışır. Gore Verbinski'nin yönettiği filmin başrollerinde Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley ve Geoffrey Rush yer alıyor.



"The Incredibles" (2004)

Bazı sahneler vardır, zihninize kazınır. Aşırı güçlü bir süper kahraman olmasına rağmen kimliğini gizlemek için sıkıcı işinde küçücük bir küp ofiste çalışmak zorunda olan Mr. Incredible'ı izlerken de tam olarak böyle hissediyoruz. Mr. Incredible'ın kendi gibi özel güçlere sahip aile fertleri arasındaki ilişkilerini ve başlarından geçenleri izlediğimiz "The Incredibles", Disney'in en ses getiren animasyonlarından biri. Devam filmi "The Incredibles 2" ise aradan geçen 14 senenin ardından 2018 yılında yayınlandı.



"Avatar" (2009)

İster ilk kez izleyin isterseniz de 2022'de gelecek ikinci film için hatırlatma amacıyla yeniden izleyin, "Avatar" daima izlenebilecek bir film. Bir yandan güçlü görselliği bir yandan da çok ağır olmayan ve hızlı akan hikayesiyle her ruh halinde tercih edebileceğiniz bir yapım. James Cameron'ın yönettiği ve senaryosunu Josh Friedman ile birlikte yazdığı "Avatar", insanlarla Pandora isimli ayın yerlileri arasındaki çatışmaları konu alıyor. Belden aşağısı felçli bir Denizci olan Jake'in zihni özel bir teknoloji ile Pandoralı bir yerlinin vücuduna aktarılır. Jake'in, bedeni uyurken, yeni bedeniyle yerlilerin arasına karışıp bilgi toplaması beklenmektedir. Ancak Jake, Pandora'yı, yerlileri ve kültürü tanıdıkça, savunduğu taraf konusunda tereddüde düşmeye başlar. "Avatar"ın başrollerinde Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Stephen Lang ve Giovanni Ribisi gibi isimleri görüyoruz.



"Inside Out" (2015)

Disney, bize mitolojik karakterlerin nasıl hissettiğini anlattı, hayvanların nasıl hissettiğini anlattı, oyuncakların nasıl hissettiği anlattı ve en sonunda "Inside Out"la hislerin nasıl hissettiğini anlattı. Disney'in Pixar'la ortak yapımı "Inside Out" filminde küçük bir kızın zihnindeki Neşe, Üzüntü, Korku, Öfke ve Tiksinti duygularını birer figür olarak görüyoruz. Neşe ve Üzüntü, hikayenin başrolleri ve aralarındaki sevgi-nefret ilişkisi de aslında hepimizin kendi içinde sıkça yaşadığı çatışmalar. Pete Docter ve Ronnie Del Carmen imzalı "Inside Out"un seslendirme kadrosunda Amy Poehler, Bill Hader, Lewis Black, Mindy Kaling, Phyllis Smith, Richard King, Kaitlyn Dias ve Diane Lane gibi iyi tanıdığımız isimler bulunuyor.



"Monsters, Inc." (2001)

"Monster, Inc." dünyasında canavarlar gerçek ve uyumaya çalışan çocukları korkutmak için de oldukça geçerli nedenleri var. Şehre güç vermek için canavarların, çocukları korkutup çığlık atmalarını sağlamaları gerekiyor. Yani canavarlar, işlerinde güçlerinde, mesleklerini yapıp, hayatlarını sürdüren basit canlılar. Üstelik onların dünyasında tehlikeli olan, çocukların kendisi. Ancak küçük bir çocuk, onların dünyasına girdiğinde iki canavarın başı büyük belaya girer. Oldukça keyifli olan animasyon filmi, tabii ki tipik bir Disney filmini aratmayacak şekilde en beklemediğimiz anda gözyaşlarımızı da tetikliyor. "Monsters, Inc." filmini sevdiyseniz, 2013 yapımı "Monsters University"yi de mutlaka izlemenizi öneririz.



"Who Framed Roger Rabbit?" (1988)

Listemizdeki ünlü film sayısı bol olmasına rağmen "Who Framed Roger Rabbit?" filmi, bu grupta bile en ikonik yapımlardan biri olmayı başarıyor. Hikaye, 40'ların Hollywood'unun alternatif bir versiyonunda geçiyor. Bu dünyada çizgi film karakterleri gerçek ve insanlar gibi nefes alan, yaşayan varlıklar. Ancak ezilen bir azınlık olarak yaşayıp, işleri için sömürülüyor, Toontown isimli ayrılmış bir bölgede yaşamaya zorlanıyorlar. En büyük çizgi film yıldızlarından biri olan Roger Rabbit, stüdyon yöneticisi R.K.'yi öldürmekle haksız yere suçlanır. Çizgi filmlerden nefret eden bir dedektif, cinayetli suçlanan Roger Rabbit'in masumiyetini kanıtlamak için tek umududur. "Who Framed Roger Rabbit?", canlı aksiyon ve animasyon karışımı türüyle döneminin ve hatta günümüzün bile en orijinal işlerinden biri olmaya devam ediyor. O dönem filmin çekim tekniklerinin göz alıcılığı, arada bir yayınlanan kamera arkası görüntülerdeki muazzam çabanın başarısı.



"Iron Man" (2008)

Disney Plus'ta izlenebilecek Marvel filmleri için bile ayrı bir liste yapılabilir. Bu nedenle onlarca filmden tek bir tanesini aradan seçmek yerine, bu yeni Marvel evreninin kapılarını açan ilk yapım olan "Iron Man"i sembolik olarak listemize almak istedik. "Iron Man", Marvel'ın ilk süper kahraman filmi değil elbette ama bugünkü başarısının ilk büyük yapı taşı dersek kesinlikle yanlış olmaz. Süper kahraman filmleri, bugün endüstriyi bu kadar ele geçirmişse bunu kesinlikle "Iron Man" filmine borçludur. Marvel, bu film ile hızlıca büyümeye başladı ve rakip yapım şirketleri de bu yükselişle yarışabilmek için daha fazla film ve bütçe çalışmalarına başladı. Milyarder mühendis Tony Stark, teröristler tarafından esir alınınca silahlı bir zırh takımı yaratıp oradan kaçar. Evine döndüğündeyse düşmanın sandığı kadar uzak olmadığını fark eder. Jon Favreau imzalı filmin başrollerinde Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Terrence Howard, Jeff Bridges ve Jon Favreau yer alıyor.



"Coco" (2017)

Aslında Disney Plus'ta yayınları izlemeye başladıysanız, tüm Disney yapımı animasyon filmlerini sırayla izleyebilirsiniz zira hepsi birbirinden ünlü ve başarılı. "Coco", Latin Amerika'nın ölülere saygı amacıyla her sene düzenlediği Ölüler Günü'nde, hayranı olduğu ünlü gitariste saygılarını sunarken, kendini bir anda ölüler diyarında bulan küçük bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Gerçek bir görsel şölen olan "Coco", 2018 yılı Oscar'larında En İyi Animasyon seçilmişti. Lee Unkrich ve Adrian Molina'nın yönettiği filmin seslendirme kadrosunda Anthony Gonzalez, Gael Garcia Bernal, Benjamin Bratt, Alanna Ubach ve Renee Victor gibi isimler bulunuyor.


Tüm Zamanların En İyi Müzikal Filmleri

Kendinizi Daha İyi Hissetmenizi Sağlayacak Filmler

En Yakın Arkadaşınızla İzlemeniz Gereken Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

1 dakika okunma süresi
En İyi Polo Kazak Stilleri
En İyi Polo Kazak Stilleri

En İyi Polo Kazak Stilleri

1 dakika okunma süresi
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

1 dakika okunma süresi
Nisan Ayı Burç Yorumları
Nisan Ayı Burç Yorumları

Nisan Ayı Burç Yorumları

34 dakika okunma süresi
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

12 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

Şubat Ayı Film Önerileri
Şubat Ayı Film Önerileri

Şubat Ayı Film Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey