Gençlik Filmleri; Arkadaşlığın Önemini Anlatan 15 Film Önerisi

Gerçek arkadaşlığı, dostluğu anlatan 15 film önerisi ile karşınızdayız. İzlerken hem duygulanıp hem de gülümseyeceğiniz, en yakın arkadaşınızı aramanıza neden olacak son zamanlarda en çok izlenen, gençlik ve arkadaşlığı anlatan en iyi yapımlar.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
26 Mayıs 2022 Perşembe 18:08 | Son Güncellenme:
18 dakika okunma süresi
En Yakın Arkadaşınızla İzlemeniz Gereken Filmler


"Léon" (1994)

12 yaşındaki Mathilda, ailesi öldürüldükten sonra profesyonel bir suikastçı olan Léon tarafından isteksizce yanına alınır. Léon'un himayesi altına girip, bir yandan onun işini öğrenip bir yandan da çırağı haline gelen Mathilda ile Léon arasındaki ilişkiyi izleriz. Léon başta ne kadar isteksiz ve soğuk olsa da bir süre sonra Mathilda'yı gerçekten umursamaya başlar. Aralarındaki baba-kızvari arkadaşlık ilişkisi ilerledikçe ikiliye olan sevgimiz artar ve mutlu sona kavuşmalarını isteriz. Luc Besson'un yazıp yönettiği filmin başrolünde Léon rolünde Jean Reno, Mathilda rolünde Natalie Portman ve Stansfield rolünde Gary Oldman yer alıyor.



"Finding Nemo" (2003)

Alt metninde insan psikolojisinin çok derin travmalarına inen "Finding Nemo", bir yolculuk hikayesi. Hatta aile uğruna ve dostlarla yapılan bir yolculuk hikayesi. Ailesinden kalan tek kişi olan oğlu Nemo'yu kaybeden Marlin, hafızası sürekli silinen arkadaşı Dory'le okyanusta maceralı bir yolculuğa çıkmak zorunda kalır. Duygusal bir film olan "Finding Nemo", arkadaşlarınızla bir araya geldiğinizde yapamayacağımız şey olmadığını bize kanıtlıyor. "Finding Nemo"nun seslendirme kadrosunda Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould, Willem Dafoe, Brad Garrett, Allison Janny gibi isimler bulunuyor.



"Forrest Gump" (1994)

"Forrest Gump", düşük IQ'ya sahip bir adamın, herkesin yapabileceğini düşündüğünden çok daha fazlasını yaparak hayatında büyük şeyler başarmasını konu alıyor. Ancak hikayenin en can alıcı kısmı: Forrest'ın, Vietnam'a savaşmaya gittiğinde tanıştığı Benjamin Buford isimli adam ile aralarında kurulan dostluk. Bir kardeşlik bağına dönüşen bu ilişkiyi gözlerimizden yaşlar süzülerek izleriz. En İyi Film, En İyi Kurgu ve En İyi Görsel Efekt Oscar'larına sahip olan "Forrest Gump", Tom Hanks'e En İyi Erkek Oyuncu, Robert Zemeckis'e En İyi Yönetmen, Eric Roth'a En İyi Uyarlama Senaryo ödüllerini kazandırdı.



"Frances Ha" (2012)

Frances Ha'in en yakın arkadaşı Sophie'ye söylediği şu söz, her şeyi anlatmaya yetiyor: "Biz, farklı renk saçlara sahip aynı kişileriz." Bu kısa cümle bile gerçek dostluk hakkında çok fazla şey anlatıyor. Filmde, Sophie'nin sevgilisiyle aynı eve taşınmaya karar vermesi ve bu yüzden ev arkadaşı ve dostu Frances'ten ayrılması üzerine ilişkilerinin zorlanmaya başlamasını izliyoruz. Bir yandan onlar adına üzülürken, bir yandan da yaşadığımız tanıdıklık hissi bizim de kalbimize dokunuyor. Noah Baumbach'ın yönettiği ve senaryosunu Greta Gerwig ile yazdığı Gerwig'in oyunculuğuyla da parladığı filmde Mickey Summer, Adam Driver ve Michael Zegen gibi isimleri de görüyoruz.



"Mary and Max" (2009)

"Up" (2009) animasyonunu izleyip sevenler veya hiç duymamış olanlar için "Mary and Max" de benzer bir şekilde küçük bir çocuk ile yaşlı bir adam arasındaki dostluğu anlatıyor. Neden bilinmez, arkadaş olmasını beklemeyeceğimiz iki alakasız kişinin dostluğunu izlemenin apayrı bir tadı oluyor. Belki gerçek arkadaşlıkların kolay bulunmadığını bildiğimizden... "Mary and Max" de iki alışılmadık mektup arkadaşı arasındaki dostluk hikayesini anlatıyor. Melbourne'ün banliyölerinde yaşayan sekiz yaşındaki yalnız bir kız olan Mary ve New York'ta yaşayan yaşlı ve yalnız bir adam olan Max'in arasındaki duygusal iletişimini izliyoruz. Adam Elliot'ın yazıp yönettiği filmin seslendirme kadrosunda Toni Collette, Philip Seymour Hoffman, Eric Bana ve Barry Humphries yer alıyor.



"50/50" (2011)

Gerçek bir hikayeden uyarlanan "50/50", kendisine kanser teşhisi konan Adam'ı ve küfürbaz, havai ve hiçbir şeyi ciddiye almayan arkadaşı Kyle'ın ona destek oluşunu anlatıyor. En büyük kriz anları, gerçek dostlarımıza en çok ihtiyacımız olduğu zamanlardır ve normalde belki başka hiçbir durumu veya insanı ciddiye almayacak olan o dostumuz, iki eli kanda bile olsa ihtiyacımız olduğunda yanımızda olur. Filmde işte tam da böyle bir arkadaşlık izliyoruz. Hikayenin en ilginç yanı, Kyle'ı canlandıran Seth Rogen'ın aslında kendisini oynuyor oluşu. Filmin senaristi Will Reiser'a gerçek hayatta kanser teşhisi konmuş ve arkadaşı Seth Rogen ona bu zorlu yolculukta destek olmuş. Jonathan Levine'ın yönettiği "50/50"de başrolde Rogen ile birlikte Joseph Gordon-Levitt ve Anna Kendrick'i izliyoruz.



"Luca" (2021)

İtalyan Riviera'sında iki küçük deniz canavarı karaya çıkarak insan olmayı öğrenmeye çalışır. Bu ilginç yolculukta onlara küçük bir kız eşlik eder. Üç çocuk arasında gelişen güçlü dostluk, büyük küçük tüm izleyicilere ilham verecek ölçüde. Enrico Casarosa'nın yönettiği "Luca"nın seslendirme kadrosunda Jacob Tremblay, Jack Dylan Grazer, Emma Berman, Saverio Raimondo, Maya Rudolph, Marco Barricelli ve Kim Gaffigan gibi isimler bulunuyor.



"The Breakfast Club" (1985)

Tüm zamanların en iyi gençlik filmlerinden biri olan "The Breakfast Club", birbirinden alakasız beş liseli gencin birlikte disiplin cezası almasını anlatıyor. Grubumuz, okulda kimse yokken bir gün boyunca bir arada kalıyor. Bu kısacık sürede hem birbirlerini hem de aslında kendilerini tanıma fırsatı yakalıyor. Arkadaşlıkla başlamayan ama dostlukla biten bir hikaye izlediğimiz bu ikonik filmi hayatta en az bir kez izlemek gerek. John Hughes'ın yazıp yönettiği filmde Emilio Estevez, Judd Nelson, Molly Ringwald, Ally Sheedy, Anthony Michael Hall ve Paul Gleason'ı görüyoruz.



"Bridesmaids" (2011)

Bu dünyada en büyük kıskançlıklar, eşler ve sevgililerden çok, en yakın arkadaşlıklar üzerinden yapılıyor olabilir. Sizden daha üstün görünen birinin, en yakın arkadaşınıza, en yakın arkadaşıymış gibi davrandığını hayal edin. Geçireceğiniz her türlü sinir krizine hakkınız var. İşte "Bridesmaids" de tam olarak bu hikayeyi konu alıyor. Senaryosunu Kristen Wiig ve Annie Mumolo'nun yazdığı, Paul Feig'in yönettiği filmin başrollerinde yine Kristen Wiig ile birlikte Maya Rudolph, Rose Byrne, Terry Crews, Ellie Kemper, Rebel Wilson, Melissa McCarthy ve Chris O'Dowd yer alıyor.



"Wolfwalkers" (2020)

Genç bir avcı çırak ve babası, son kurt sürüsünü yok etmeye yardım etmek için İrlanda'ya gider. Ancak avcı kız, geceleri kurda dönüştüğü söylenen gizemli bir kabileden özgür ruhlu bir kızla arkadaş olunca her şey değişir. Bu muhteşem animasyon filmi "Wolfwalkers", sizi hemen çocukluğunuza götürecek ve o zamanlardaki arkadaşlıklarınızı, hayatınızı hatırlayacaksınız. Tomm Moore ve Ross Stewart'ın yönetip, senaryosunu Will Collins ile yazdığı "Wolfwalkers"ın seslendirme kadrosunda Honor Kneafsey, Eva Whittaker, Sean Bean, Maria Doyle Kennedy, Simon McBurney ve Tommy Tiernan gibi isimler var.



"Tag" (2018)

Çocukluk arkadaşlarından bahsetmişken... Sulu bir komedi filmi olarak açacağınız "Tag"in, aslında duygusal bir dostluk filmi olduğunu fark edebilirsiniz. Küçüklüklerinden beri arkadaş olan bir grup adam, hayatları boyunca "Ebelemece" oynar. Zamanla yolları ayrılsa da arada bir yeniden buluşup oyunu sürdürmeyi başarırlar. Ancak bu sefer fazla ayrı kalmışlardır ve içlerinden biri oyunu yeniden başlatır. "Tag"in kendine has nostaljisi içinizi ısıtacak. Hatta mümkünse filmi en yakın ve en eski dostlarınızla birlikte izleyin ve ardından anılara dalın. Russell Adams'ın yazdığı gerçek bir Wall Street makalesinden esinlenilen "Tag"in oyuncuları arasında Jeremy Renner, Ed Helms, Jake Johnson, Jon Hamm, Lil Rel Howery, Annabelle Wallis, Isla Fisher, Leslie Bibb ve Rashida Jones gibi isimler bulunuyor.



"The Sisterhood of the Traveling Pants" (2005)

Carmen, Tibby, Bridget ve Lena, ayrı geçirecekleri ilk yaz için hazırlanan genç bir yakın arkadaş grubudur. Dördüne de sihirli bir şekilde uyan bir kot pantolonu paylaşarak birbirleriyle bağlantıda kalmak için bir plan yaparlar. Birbirlerine düzenli aralıklarla postaladıkları pantolon ve mektuplarla bir yandan yaz boyunca büyüdüklerini ve dostluklarının yeniden şekillendiğini görürüz. Başrollerini America Ferrera, Amber Tamblyn, Blake Lively ve Alexis Bledel'ın paylaştığı film, dört ismin de ününe kapı açmış gibi görünüyor. "The Sisterhood of the Traveling Pants"i sevenler için 2008 yapımı devam filmini de öneririz.



"The Perks of Being a Wallflower" (2012)

"The Perks of Being a Wallflower", dostluk, sevgi ve travmalar üzerine çok şey anlatan ve bunu oldukça duygusal ve derinlikli bir şekilde yapmayı başaran bir film. Yalnız bir gencin lisede arkadaş edinme sürecini ve zihnindeki kapalı kapıların açılarak, yüzleşmesi gereken gerçeklerle mücadele edişini izliyoruz. Lisedeyken hissettiğimiz duyguları, aslında hiç de basit olmasa da dünyanın ciddiye almadığı ancak arkadaşlarımızın anlayabildiği problemlerimizi ve sonunda büyümeyi başardığımız zamanları hatırlıyoruz. Stephen Chbosky'nin yazıp yönettiği "The Perks of Being a Wallflower"ın oyuncu kadrosunda Logan Lerman, Emma Watson, Ezra Miller, Paul Rudd, Nina Dobrev, Dylan McDermott, Kate Walsh, Johnny Simmons, Julia Garner gibi isimler yer alıyor.



"The Boy in the Striped Pajamas" (2008)

"The Boy in the Striped Pajamas" filminden bahsetmeye, bunun asla kolay bir seyir olmadığını ama kesinlikle izlenmesi gerektiğini söyleyerek başlamalıyız. Bir Nazi toplama kampındaki komutanın sekiz yaşındaki oğlu Bruno'nun masum gözünden, kamp çitinin diğer tarafında bir Yahudi çocukla yasaklanmış arkadaşlığının şaşırtıcı ve beklenmedik sonuçlarını izliyoruz. Mark Herman imzalı bu duygusal filmin başrollerinde Asa Butterfield, David Thewlis, Rupert Friend, Za Mattoon O'Brien, Vera Farmiga, Cara Horgan, Domonkos Nemeth ve Henry Kingsmill'i görüyoruz.



"Dead Poets Society" (1989)

Arkadaşlık filmleri listemizin son sırasında, türün en kült örneklerinden biri olan "Dead Poets Society"e yer vermek istedik. Hepimizin eğitim hayatında onu çok etkileyen, çok sevdiği ve unutamadığı en azından bir öğretmen olmuştur. İşte "Dead Poets Society", o öğretmenin hikayesini anlatıyor. Yatılı okulda edebiyat öğretmeni olarak çalışmaya başlayan John Keating, öğrencilerin kendilerini ifade etmelerini kolaylaştırmak için onları şiirle tanıştırır. Bir yandan öğrencilerin kendi arasında bir yandan da öğrenciler ile John arasındaki giderek duygusal bir bağa dönüşen ilişkileri izliyoruz. Peter Weir'in yönettiği filmin yıldız oyuncu kadrosunda Robin Williams, Robert Sean Leonard, Ethan Hawke, Josh Charles, Norman Lloyd ve Kurtwood Smith gibi isimler bulunuyor.


En İyi Romantik Komedi Filmler

En İyi Süper Kahraman Filmleri

En İyi Romantik Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

1 dakika okunma süresi
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

12 dakika okunma süresi
Nisan Ayı Burç Yorumları
Nisan Ayı Burç Yorumları

Nisan Ayı Burç Yorumları

34 dakika okunma süresi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

1 dakika okunma süresi
En İyi Polo Kazak Stilleri
En İyi Polo Kazak Stilleri

En İyi Polo Kazak Stilleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sundance Film Festivali 2024 Kazananları
Sundance Film Festivali 2024 Kazananları

Sundance Film Festivali 2024 Kazananları

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu
Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu

Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi