Tüm Zamanların En İyi Müzikal Filmleri

Müzikallerin enerji veren coşkusunu sevenler için komediden romantiğe, dramdan bilim kurguya, tüm zamanların en iyi müzikal filmleri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
13 Haziran 2022 Pazartesi 17:45 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
Tüm Zamanların En İyi Müzikal Filmleri


"Singin' in the Rain" (1952)

Listemizin ilk sırasında, müzikleriyle sinema tarihinin en unutulmaz müzikal filmlerinden biri haline gelen "Singin in the Rain" yer alıyor. Gerek komedisi gerekse de şarkılarıyla asla eskimeyen filmlerden biri olan "Singin' In The Rain", 1920'ler Hollywood'unda ilk sesli filmlere geçiş dönemini anlatıyor. Kathy, ünlü bir film yıldızı olmasına rağmen sesi çok kötü olan Lina'nın dublörlüğünü yapmaya başlar. Lina, başta bu durumdan memnunken bir süre sonra, çoğu filmdeki partneri Don ile Kathy arasındaki yakınlaşmadan rahatsız olmaya başlar. "Singin in the Rain"in başrollerinde Gene Kelly, Donald O'Connor, Debbie Reynolds ve Jean Hagen yer alıyor.



"La La Land" (2016)

Başrollerinde Emma Stone ve Ryan Gosling'in yer aldığı, Damien Chazelle'in yazıp yönettiği müzikal film "La La Land", Los Angeles'taki bir piyanist ve aktrisin, geleceğe yönelik hayallerine kavuşmaya çabalarken aşklarını da sürdürmeye çalışmasını anlatıyor. Stone ve Gosling'in oyunculuğunu seviyorsanız, Los Angeles'ın renkli manzaralarını izlemekten hoşlanıyor ve caz müzikle dolup taşmak istiyorsanız, "La La Land"i hemen bugün açıp izlemelisiniz. "La La Land", En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Sinematografi, En İyi Müzik, En İyi Şarkı ve En İyi Prodüksiyon Tasarımı dallarında Oscar ödüllü.



"The Sound of Music" (1965)

İkinci Dünya Savaşı'ndan önceki yıllarda bir kadın, yedi çocuklu dul bir deniz kaptanının evinde mürebbiye olur ve eve yeni bir yaşam ve müzik aşkı getirir. Julie Andrews ve Christopher Plummer'ın başrollerinde oynadığı filmin yönetmenliğini Robert Wise üstleniyor. "The Sound of Music", En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Ses, En iyi Kurgu ve En İyi Müzik dallarında Oscar ödülü kazandı.



"West Side Story" (1961)

Aynı adlı Broadway müzikalinden beyaz perdeye uyarlanan "West Side Story", isteyenler için 1961 yapımı orijinal versiyonu isteyenler için de Steven Spielberg imzalı 2021 yapımıyla mevcut. İki uyarlama da oldukça başarılı olmasına rağmen biz, listemizde orijinaline yer vermek istedik. Shakespeare'in unutulmaz kahramanları Romeo ve Juliet'in aşkının modern bir uyarlamasını New York sokaklarına taşıyan yapım, Jerome Robbins ve Robert Wise'ın yönetmenliğinin eseri. "West Side Story"nin başrollerinde Natalie Wood, Richard Beymer, George Chakiris, Russ Tamblyn, Rita Moreno, Simon Oakland gibi isimler yer alıyor.



"The Rocky Horror Picture Show" (1975)

Biraz satir, biraz parodi, biraz bilim kurgu, biraz da rock & roll içerikli "The Rocky Horror Picture Show", muhtemelen "b movie" olarak anılan düşük bütçeli korku filmlerinin en ikonik atalarından biri. Yeni nişanlanmış bir çift olan Janet ve Brad, bir gece yollarını kaybettiklerinde gizemli bir şatoya sığınmak durumunda kalır ve burada Dr. Frank-N-Furter ile tanışır. Jim Sharman imzalı ikonik filmde sevimli anti-kahramanımızı canlandıran Tim Curry'e Susan Sarandon ve Barry Bostwick eşlik ediyor.



"Grease" (1978)

"Grease" müzikali, lise aşkı hikayelerinin harika bir örneği. Tipik bir "iyi kız" olarak Sandy, Danny ile tanışır ve aşık olurlar. Yaz bitip okula döndüğünde Sandy, Danny ile tesadüfen aynı okulda olduğu fark eder. Ancak fark edeceği bir şey daha vardır ki o da Danny'nin sandığı kadar "iyi" biri olmadığı. John Travolta ve Olivia Newton-John'un başrolünü paylaştığı "Grease"in yönetmenliğini Rendal Kleiser yapıyor.



"The Greatest Showman" (2017)

"The Greatest Showman"de dünya çapında bir sansasyon haline gelecek bir gösteri yaratmak için sıfırdan yükselen bir vizyonerin hikayesini izleriz. Yönetmenliğini Michael Gracey'nin yaptığı "The Greatest Showman"in oyuncu kadrosunda Hugh Jackman, Michelle Williams, Zendaya, Zac Efron ve Rebecca Ferguson gibi isimler yer alıyor.



"Cabaret" (1972)

Bir yanda Nazi Partisi güç kazanmaya başlamıştır, bir yanda ise Berlin'de bir şarkıcının müzik, dans ve romantizm hayatı vardır. Liza Minnelli'yi Liza Minnelli yapan en ünlü filmlerden "Cabaret"de "Hayat biz plan yaparken başımıza gelenlerdir" sözünün gerçek karşılığını izliyoruz.



"An American in Paris" (1951)

George Gershwin'in 1928'de aynı adlı bestesinden esinlenen Vincente Minnelli'nin klasik romantik müzikal filmi, Paris'te geçen bir aşk üçgenini konu alıyor. Eski bir Amerikalı asker, Paris'e sanatçı olarak gelir ve burada aşık olur. Hollywood müzikallerinin yıldızı Gene Kelly'nin başrolünde yer aldığı "An American in Paris", En İyi Film Oscar'ını kazandı ve Amerikan Film Enstitüsü tarafından "tüm zamanların en iyi dokuzuncu müzikali" olarak seçildi.



"Chicago" (2002)

En İyi Film, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Sanat Yönetimi, En İyi Kostüm, En İyi Montaj ve En İyi Müzik dallarında altı Oscar ödüllü "Chicago" müzikalinin başrollerinde Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones ve Richard Gere gibi ünlü oyuncular yer alıyor. İki idam mahkumu kadının, kendilerini kurtarmak için kamu oyunun ve avukatlarının ilgisini çekmek amacıyla ün mücadelesine tutuşmasını izliyoruz. "Chicago"yu izlerken tüm bu Oscar'ları teker teker nasıl da hak ettiğini fark etmek oldukça etkileyici.



"My Fair Lady" (1964)

Başrollerinde Audrey Hepburn ve Rex Harrison'ın yer aldığı "My Fair Lady", 1910'ların Londra'sında züppe profesör Henry Higgins'ın, kaba bir çiçekçi kız olan Eliza Doolittle'ı yüksek sosyeteye uyacak şekilde gösterişli hale getirebileceğine dair bahse girmesini anlatıyor. "My Fair Lady", En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Sinematografi, En İyi Sanat Yönetimi, En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Ses ve tabii ki En İyi Müzik dallarında Oscar ödüllü kazandı.



"Funny Face" (1957)

Listemizdeki bir diğer Audrey Hepburn filmi olan, Stanley Donen'ın yönettiği müzikal komedi "Funny Face" için 1950'lerin Paris'inde geçen bir Cinderella hikayesi denir. Bir kitapçıda çalışan Jo Stockton'ı keşfeden bir dergi, büyük uğraşlar sonucu Jo'yu kendileri için modellik yapmaya ikna eder. Audrey Hepburn'ün canlandırdığı Jo Stockton'ın, tüm sevimliliğiyle moda dünyasına girişini eğlenceli bir şekilde izliyoruz. "Funny Face" filminde Audrey Hepburn'e Fred Astaire ve Kay Thompson eşlik ediyor.



"Moulin Rouge" (2001)

En İyi Sanat Yönetimi ve En İyi Kostüm Tasarımı dallarında Oscar sahibi olan "Moulin Rouge", 1890'ların Paris'inde fakir bir Bohem şairin, kıskanç bir dükün saplantılı olduğu güzel bir gece kulübü yıldızına aşık olmasını anlatıyor. Baz Luhrmann'ın yönettiği "Moulin Rouge"un başrollerinde Nicole Kidman, Ewan McGregor, Richard Roxburgh, John Leguizamo ve Jim Broadbent yer alıyor.



"Tick, Tick... Boom!" (2021)

Oyun yazarı Jonathan Larson'ın erken kariyer mücadelelerine ilişkin yarı otobiyografik öyküsünün bir uyarlaması olan "Tick, Tick... Boom!", Lin-Manuel Miranda'nın ilk yönetmenlik denemesi. Andrew Garfield'dan oldukça canlandırıcı bir performans izlediğimiz filmde, karakter odaklı bir müzikal ile karşı karşıyayız. "Tick, Tick... Boom!", müzikal sevmeyenlerin bile rahatlıkla izleyebileceği bir yapım.



"Into The Woods" (2014)

Listemizdeki en güçlü müzikal film olmasa da izlerken oldukça keyif alacağınız yapımlardan biri de "Into The Woods". James Lapine'in yazıp Rob Marshall'ın yönettiği film, çocuk masallarını bir araya getiren bir müzikal. Bir cadı, çocuksuz bir fırıncıya ve karısına, soyağaçlarına konan laneti tersine çevirmek için klasik peri masallarından sihirli öğeler tedarik etme görevi verir. "Into The Woods" filminde Anna Kendrick, Meryl Streep, Emily Blunt, James Corden, Chris Pine, Daniel Huttlestone, Christine Baranski, Johnny Depp ve Tammy Blanchard'ı izliyoruz.



"Mamma Mia!" (2008)

Yaz, müzik, deniz, güneş ve aşk... Kıpır kıpır bir müzikal film için gerekli tüm malzemeler "Mamma Mia!"da mevcut. Yunan Adaları'nın kendine has parlak mavi ve beyaz renkli manzaralarında, ABBA müzikleri eşliğinde geçen bu filmde, evlenmek üzere olan genç Sophie'nin, annesi Donna'nın geçmişteki üç büyük aşkından hangisinin kendi babası olduğunu keşfetmeye çalışmasını izliyoruz. Düğünün en büyük davetlileri Donna'nın iki en yakın dostu ve geçmişteki üç büyük aşk hikayesinin erkekleri. Filmin yıldız oyuncu kadrosunda Meryl Streep, Amanda Seyfried, Dominic Cooper, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgard, Colin Firth, Julie Walters ve Christine Baranski yer alıyor. "Mamma Mia!"yı izleyip beğendiyseniz, Lily James'in Donna'nın gençliğini canlandırdığı "Mamma Mia: Here We Go Again" filmini de izleyebilirsiniz.


Kendinizi Daha İyi Hissetmenizi Sağlayacak Filmler

Modunuzu Yükseltecek 18 Dizi Önerisi

En İyi Romantik Komedi Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

9 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Lancome x Hazal Kaya Daveti
Lancome x Hazal Kaya Daveti

Lancome x Hazal Kaya Daveti

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler