Patmos Adası'nda Görülmesi Gereken Mekanlar ve Restoranlar

Patmos Adası, sessiz ve sakin atmosferi, tarihi mirası ve doğal güzellikleriyle Ege Denizi'nin en özel destinasyonlarından biri. Plajları, restoranları ve tarihi yapıları ile sevilen Yunan adalarından biri olan Patmos Adası seyahat rehberi.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
1 Nisan 2024 Pazartesi 16:05 | Son Güncellenme:
14 dakika okunma süresi
Seyahat Rehberi: Patmos Adası

Patmos Adası'na Nasıl Gidilir?

Onikiada'nın en kuzeyinde yer alan Patmos Adası; Batnaz, Batnos Baba veya Abatnos Papas isimleriyle de biliniyor. Küçük ve sakin bir ada olan Patmos, günübirlik ziyaret etmek ya da kafa dinlemeyi ön plana koyduğunuz bir tatil için çok uygun. Pek çok Yunan adası gibi Patmos'a da Bodrum'dan feribotla ulaşılabiliyor.


Patmos Adası'nda Yapılabilecek Aktiviteler Neler?

Kalabalıklardan uzak, rahat ve huzurlu birkaç gün için tercih edebileceğiniz Patmos Adası, tenha plajları ile Ege Denizi'nin tadını kaostan uzak bir şekilde çıkarabileceğiniz bir yer. Sakin patikalarda doğa yürüyüşleri de tatilinizde yapabileceğiniz aktivitelerden bir diğeri. Birçok eski patika, adayı boydan boya dolaşıyor ve yollar, sizi küçük şapellere, sevimli yerleşim yerlerine, tenha plajlara ve nefes kesici deniz manzaralı tepelere götürüyor. Ancak yaz ayları, uzun yürüyüşler için pek de konforlu olmayabilir, bu nedenle ilkbahar ve sonbahar ziyaretlerinizde bu aktiviteyi tercih edebilirsiniz. Yaz mevsiminde ise sıcak güneşin altında, vicdanınız temiz bir şekilde tüm gün tembellik yapıp, öğleden sonra deniz kenarındaki tavernalarda öğle yemeği yiyebilirsiniz. Akşamları da yıldızların altında bir lounge kafe-barda içkinizi yudumlayabilirsiniz.


Patmos Adası'nda Ziyaret Edebileceğiniz Tarihi Mekanlar:

1. Aziz John Manastırı:

Chora'nın yukarısındaki bir tepenin üzerine inşa edilen Ortodoks Teolog Aziz John Manastırı, Yunanistan'ın en önemli dini merkezleri arasında yer alıyor. Bir kale gibi görünen yapı, içinde eski bir tapınağın yerine inşa edilmiş bir manastır bulunduruyor.


2. Apokalipsis Mağarası:

Geleneklere göre Havari Yuhanna Vahiy Kitabı'nı Tanrı'dan aldığı ilhamla bu mağarada yazmış. Bu nedenle bu mağaranın etrafına bir manastır inşa edilmiş.


3. Zoodochos Pighi Manastırı:

Yalnızca kadınların kabul edildiği Zoodochos Pighi Manastırı, Meryem Ana'ya adanmış. Zoodochos Pighi, Aziz Yuhanna Manastırı'na yakın bir mesafede yer alıyor. Bu nedenle ikisini arka arkaya gezmeniz kolay olabilir.


4. Evangelistria Kilisesi:

Bu küçük kilise, Kambos Köyü'nde yer alıyor ve Meryem Ana'nın müjdesine adanmış. Evangelistria Kilisesi'nde güzel freskler ve nadir ikonlar bulabilirsiniz.


5. Chora Köyü:

Chora, Patmos'un en eski ve en güzel köylerinden biri. Bu geleneksel Yunan adası köyü, dar sokakları, beyaz badanalı evleri ve manastırlarıyla ünlü. Chora'yı ziyaret ederek, adanın tarihi atmosferini ve yerel yaşam tarzını deneyimleyebilirsiniz.


Patmos Adası'nın En Güzel Plajları Hangileri?

1. Psili Ammos Plajı:

Patmos'un en ünlü plajlarından biri olan Psili Ammos Plajı, adanın güneydoğusunda yer alıyor. Bu kumsal, altın rengi kumu ve berrak sularıyla ziyaretçileri kendine çekiyor. Psili Ammos, doğal güzelliği ve sessiz atmosferiyle ünlü. Pitoresk bir koy olan Psili Ammos Plajı, çevresinde ılgın ağaçları ile doğal bir gölgeli alana sahip.


2. Lambi Plajı:

Lambi Plajı, adanın başkenti Skala'nın hemen dışında yer alıyor. Bu kumsal, sakin atmosferi ve temiz sularıyla biliniyor. Plaj, güneşlenmek ve denize girmek için mükemmel bir adres. Hemen sahilde, taze balık ve son dakikada hazırlanan çeşitli yerel yemeklerin yanı sıra diğer yerel lezzetler sunan güzel bir tavernası da bulunuyor.


3. Grikos Plajı:

Grikos Plajı, Chora'nın dört kilometre güney doğusundaki şirin yerleşimin önünde yer alıyor. Çoğunlukla turistler tarafından tercih edilen ana plaj ile köyü sadece birkaç adım ayırıyor. Ayrıca Grikos, ziyaret edebileceğiniz bir başka güzel plaj olan Alikes'e oldukça yakın. Bazı su sporları tesisleri de mevcut.


4. Kambos Plajı:

Kambos'un uzun plajı, Chora'nın dokuz kilometre kuzeyinde ve aynı adı taşıyan yerleşim yerinden 600 metre yokuş aşağıda yer alıyor. Çakıllı plaj, temiz, sığ suları ve gölge için bol miktarda ağacı ile birkaç kilometre boyunca uzanıyor. Kambos, Patmos'un en iyi organize edilmiş plajı ve özellikle rüzgar sörfü, yelken, yamaç paraşütü ve kano için çeşitli su sporları olanakları sunuyor. Bölgede çok sayıda otelin yanı sıra en iyi ıstakozları servis eden sahil tavernalarını bulabilirsiniz.


5. Agriolivado Plajı:

Bu küçük ve tenha plaj, Chora'ya sekiz kilometre uzaklıkta ve Patmos'un ana limanı olan Skala'nın üç kilometre kuzeyinde yer alıyor. Plaj, kum ve çakıl taşlarından oluşurken yemyeşil bir bitki örtüsüyle çevrili. Sular her zaman sakin, temiz ve kristal bir görünüme sahip. Sahil boyunca rahatlatıcı bir güneşlenme sunmak için birçok şezlong ve şemsiye bulunuyor.


Patmos Adası Restoranları:

1. Ktima Petra Restoran:

Petra sahilinde yer alan bir arazide, sahipleri tarafından yetiştirilen ürünlerden yapılan eşsiz reçeteleri tadabileceğiniz güzel bir yer yaratılmış. Ktima Petra'nın odun fırınında hazırlanan geleneksel Yunan mutfağını deneyebilirsiniz. Mekan ayrıca kahve, pasta veya dondurma keyfi yapmaya da çok uygun.


2. Pleiades Restoran:

Pleiades, günlük malzemelerin en üst düzey lezzetlerle ilginç bir kombinasyonunu sunan birinci sınıf bir bar-restoran. Güne pudingler, krepler, omletler, avokadolu ve trüf yağlı çırpılmış yumurtalar ve diğerleriyle başlayabilirsiniz. Ayrıca yerel malzemelerle hazırlanan taze salata, focaccia pizzalar ve club sandviçler gibi gün boyu salata ve atıştırmalık seçeneklerinin tadını çıkarabilirsiniz. Akşam da barını deneyimleyebilirsiniz.

Instagram: @patmospleiades


3. Kyma Restoran:

Taze deniz ürünleriyle donatılmış bir akşam yemeğinde kendinizi şımartın ve Chora ile Patmos Manastırı'nın büyülü manzarasının tadını çıkarın. Kyma'nın menüsü Akdeniz mutfağından esinlenerek hazırlanmış. Her şey, Ege Denizi'nden taze balıklar ve yerel bahçelerden sebzeler gibi en iyi malzemeler kullanılarak pişiriliyor. Yunan üzüm bağlarından gelen ve özenle seçilmiş bir şarap listesi de yemeğinize eşlik ediyor.

Instagram: @kyma_patmos


4. Astivi Restoran:

İsmini Patmos Adası'nın yerel bitki örtüsünde yer alan bir çalıdan alan Astivi, Chora'da 400 yıl önce inşa edilmiş eski bir binada yer alıyor. Çiçeklerin açtığı güzel terası ve etkileyici ahşap barı, burayı daha da rahat ve eşsiz kılıyor. Astivi'de Akdeniz mutfağından ilham alan enfes yemekler bulabilirsiniz. Her şey yerel, taze malzemeler kullanılarak hazırlanıyor. Ayrıca, Astivi'de çok çeşitli kokteyller ve içecekler bulabilirsiniz.

Instagram: @astivi_patmos


5. Ginger Restoran:

Adanın en iyi kokteyl mekanlarından biri olan Ginger, gurme mutfağı ile de dikkat çekiyor. Skala Limanı'nda yenilikçi mutfağı ve leziz içecekleri ile bir gastro bar ve restoran olarak parlıyor. Bahçesi, Ginger'ın lezzetlerini sakin bir atmosferde deneme imkanı sunuyor. Akşam belli bir saatten sonra da popüler bir bara dönüşüyor ve düzenli olarak canlı etkinliklere ev sahipliği yapıyor.


6. Votris Restoran:

Yunanistan'daki ilk 'slow food' restoranı olan Votris'in (ya da Votrys) ismi, bölgenin antik isminden geliyor. Theologos Kaniaros tarafından tasarlanan menü, Yunan tariflerinin yanı sıra humus, tabule ve hünkar beğendi gibi uluslararası lezzetleri de içeren yaratıcı bir mutfaktan ve yerel ürünlerden oluşuyor. Votris, tatmin edici bir şarap listesine de sahip.

Instagram: @kaniarostheologos


7. Mostra Sushi Bar Restoran:

Yunanistan'ın en iyi suşi restoranlarından biri olan Mostra Sushi Bar, atmosferi ile de sevilen, oldukça popüler bir mekan. Yolunuz Patmos'a düşerse Mostra'nın taze ve leziz suşilerini denemeyi ihmal etmeyin.


Patmos Adası Otelleri:

1. Onar Patmos

Büyüleyici Patmos adasında yer alan Onar, adını Yunanca rüya kelimesinden alıyor. Yunan adalarında karşılaşılan klasikleşmiş ve rüya gibi estetik, burada da kendini belli ediyor. Kıyıdan sadece birkaç metre uzaklıktaki Onar, Grikos balıkçı köyünün yakınında yer alıyor. Tesis, doğal çevresiyle uyumlu bir şekilde tasarlanmış.

Instagram: @onarpatmos


2. Patmos Aktis Resort & Spa

Patmos Aktis Resort & Spa'da ada sıcağından kaçmak için Tragonisi'ye bakarak serinlemek için uzun bir dalış yapabilirsiniz. Farklı oda tipleri ile istediğiniz konfor seviyesine ulaşabileceğiniz bir otel arıyorsanız, adresiniz burası olabilir.

Instagram: @patmosaktis


3. Patmos Eye Villas

Patmos Adası'nda koy manzaralı muhteşem bir konuma sahip olan Patmos Eye Villas, ada büyüsünü tadabileceğiniz en uygun otellerden biri. Farklı villa tipleri ile birlikte tatile çıktığınız kişi sayısına uygun olarak tercih yapabiliyorsunuz.

Instagram: @patmos_eye


Seyahat Rehberi: Kos Adası

Seyahat Rehberi: Midilli Adası

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

EN ÇOK OKUNANLAR

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

AlUla Seyahat Rehberi
AlUla Seyahat Rehberi

AlUla Seyahat Rehberi

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

2024 Yılında Dünyada Açılan En Yeni Oteller
2024 Yılında Dünyada Açılan En Yeni Oteller

2024 Yılında Dünyada Açılan En Yeni Oteller

Seyahat Rehberi: Kopenhag
Seyahat Rehberi: Kopenhag

Seyahat Rehberi: Kopenhag

Seyahat Rehberi: Balkanlar
Seyahat Rehberi: Balkanlar

Seyahat Rehberi: Balkanlar

Seyahat Rehberi: Kalimnos Adası
Seyahat Rehberi: Kalimnos Adası

Seyahat Rehberi: Kalimnos Adası

Avrupa'nın En İyi Sağlıklı Yaşam Otelleri
Avrupa'nın En İyi Sağlıklı Yaşam Otelleri

Avrupa'nın En İyi Sağlıklı Yaşam Otelleri

Seyahat Rehberi: Kos Adası
Seyahat Rehberi: Kos Adası

Seyahat Rehberi: Kos Adası

Seyahat Rehberi: Simi Adası
Seyahat Rehberi: Simi Adası

Seyahat Rehberi: Simi Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Meis Adası
Seyahat Rehberi: Meis Adası

Seyahat Rehberi: Meis Adası

Dünyanın En İyi Beach Club'ları
Dünyanın En İyi Beach Club'ları

Dünyanın En İyi Beach Club'ları