Aile Dizimi Terapisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler Neler?

Aile Dizimi Terapisi nedir? Netflix'te yayınlanan “Zeytin Ağacı” dizisinde geçen Aile Dizimi Terapisi hakkında bilmeniz gerekenler neler? Aile Dizimi Terapisi nasıl yapılır? Aile Dizimi Terapisi tehlikeli mi? Aile Dizimi Terapisi açtırmak ne kadar sürer? Aile Dizimi açtırmak nedir? Aile Dizimi Terapisine Kimler Gitmeli? Aile Dizimi Terapisini Kimler Yaptırabilir?

ABONE OL
1 Ağustos 2022 Pazartesi 16:56 | Son Güncellenme:
17 dakika okunma süresi
“Zeytin Ağacı” Dizisinde Geçen Aile Dizimi Terapisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler?

Aile Dizimi Terapisi Nedir?

Netflix'te yayınlanan "Zeytin Ağacı" dizisinde geçen Aile Dizimi Terapisi son günlerde oldukça merak konusu oldu. Aile Dizimi Terapisi nedir? Netflix'te yayınlanan "Zeytin Ağacı" dizisinde geçen Aile Dizimi Terapisi hakkında bilmeniz gerekenler neler? Aile Dizimi Terapisi nasıl yapılır? Aile Dizimi Terapisi tehlikeli mi? Aile Dizimi Terapisi açtırmak ne kadar sürer? Aile Dizimi açtırmak nedir? Aile Dizimi Terapisine Kimler Gitmeli? Tüm bu soruların cevabı Aile Dizimi Terapisi haberimizde.

Netflix'te Yayınlanan "Zeytin Ağacı" Dizisinin Konusu Nedir? Netflix'te Yayınlanan "Zeytin Ağacı" Dizisinde Geçen Aile Dizimi Terapisi Nedir?

Ada (Tuba Büyüküstün), Sevgi (Boncuk Yılmaz) ve Leyla (Seda Bakan)'nın üniversitede başlayan arkadaşlıkları yıllar içinde en zor zamanlarında bile onlara güç veren bir dostluğa dönüşmüştür. Ada, başarılı bir genel cerrah, Sevgi de hırslı bir avukattır. Leyla ise ikisinin aksine çalışıp kariyer yapmamıştır. Eşi ve oğlu ile rahat bir yaşam sürmektedir. Ancak bu üç kadının aralarındaki güçlü bağ Sevgi'ye kanser teşhisi konduktan sonra en büyük sınavını verir. Sevgi, Ada'nın istediği gibi hastaneye yatmak yerine bambaşka bir umudun peşinden gider. Leyla'dan kendisini Zaman (Fırat Tanış) isimli gizemli bir adamı bulmak için Ayvalık'a götürmesini ister. Sevgi'yi bu kararından döndüremeyeceklerini anlayınca da çaresizce hep birlikte yola koyulurlar.

Netflix'te Yayınlanan "Zeytin Ağacı" Dizisinde Geçen Aile Dizimi Terapisi Nedir?

Tuba Büyüküstün, Boncuk Yılmaz, Murat Boz, Seda Bakan, Serkan Altunorak, Fırat Tanış, Rıza Kocaoğlu, Füsun Demirel ve Umut Kurt'un yer aldığı Netflix'in "Zeytin Ağacı" dizisi Aile Dizimi Terapisi'ni gündeme taşıdı. Aile Dizimi Terapisi Alman Psikoterapist Bert Hellinger'ın ortaya çıkarttığı bir kavram. Hellinger Terapisi olarak da geçen Aile Dizimi Terapisi, 90'lı yılların sonunda ortaya çıkmış bir tedavi.

Aile Dizimi Terapisi nasıl yapılır?

Aile Dizimi Terapisi'nde temel anlayış tüm aile üyelerinin kuşaklar boyunca birbirlerine görünmez bağlarla olduğu gerçeğine dayanıyor. Aile Dizimi Terapisi'ne göre aile üyelerine mensup her birey hem fiziksel hem de zihinsel anlamda bu bağlara göre şekilleniyor. Aile Dizimi Terapisi'nde kişiyi bağlı bulunduğu, içine doğduğu aile şekillendiriyor. Bireyin tüm fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklarının sebebi, içine doğduğu aileden geliyor. Aile Dizimi Terapisi, bireyin yaşadığı her problemi köklerine, kök ailesine, kuşaklar boyunca görünmez bağlarla bağlı olduğu ailesine bağlıyor. Aile Dizimi Terapisi'nde bireyin içsel ve dışsal dünyası görünmez bağlarla bağlı olduğu aile sistemi içinde anlamlandırılıyor.

Aile Dizimi Terapisi hakkında bilmeniz gerekenler neler?

Aile Dizimi Terapisi'nde birey, içine doğduğu aileye ait sistemdeki bir bileşen olarak konumlandırılıyor. Kişinin hem çocukluk hem de yetişkinlik döneminde verdiği kararların arkasında içine doğduğu ailesi etkili oluyor. Aile Dizimi Terapisi'ne göre her birey ailede şekilleniyor, aile toplumun en temel üyesi. Aile Dizimi Terapisi'ne göre bireyin güncel yaşına kadar yaşadığı her şey aile sistemine dayanıyor. Bireyin yaşadığı tüm psikolojik olayları ve buna verdiği tepkileri içine doğduğu ailesi belirliyor. Aile üyeleri DNA'lar ile tüm genetik özellikleri ve görünmez bağlarla tüm psikolojik durumları kuşaktan kuşağa aktarıyor.

Dizimi Terapisi açtırmak ne kadar sürer?

Aile Dizimi Terapisi'ne göre bireyin yaşadığı tüm iyi olaylar da tüm kötü olaylar da içine doğduğu ailesine, kökenine ve taşıdığı görünmez bağlara dayanıyor. Bireyin yaşadığı travmalar, tekrar eden zincirleme olaylar, psikolojik sorunlarının arkasında içine doğduğu ailesi, kökenleri ve taşıdığı görünmez bağları var. Aile Dizimi Terapisi'ne göre bireyin psikolojik ve fiziksel rahatsızlıkları, -tedavi edilmediği- sürece kuşaktan kuşağa aktarılıyor. Aile Dizimi Terapisi'nde birey kendisinden beş kuşak önce yaşamış bir aile üyesinin psikolojik ve fiziksel rahatsızlıklarını taşıyabiliyor.

Netflix'te Yayınlanan "Zeytin Ağacı" Dizisinde Geçen Aile Dizimi Terapisi Nasıl Yapılır?

Netflix'te yayınlanan "Zeytin Ağacı" dizisinde geçen Aile Dizimi Terapisi son günlerde oldukça merak konusu oldu. Peki Aile Dizimi Terapisi nasıl yapılır? Aile Dizimi Terapisi'nde amaç bireyin yaşadığı psikolojik ve fiziksel sorunların içine doğduğu ailesinden yani kök ailesinden geldiğini bilmesi, fark etmesi. Aile Dizimi Terapisi'nde bireyin yaşadığı tüm travmatik olaylar, psikolojik ve fiziksel sorunların kökenine iniliyor.

Aile Dizimi Uygulaması

Aile Dizimi Terapisi bireyin yaşadığı bu problemlerin kök ailesinden gelen bir miras olup olmadığına bakıyor. Özellikle de bireyde sürekli tekrar eden davranışların arkasında kök ailenin olduğu düşünülüyor. Örneğin Aile Dizimi Terapisi'ne göre bağlanma problemi yaşayan bireylerin, kök ailesinde ya da bağlı olduğu önceki kuşaklarda da bu duygunun olabileceği ya da kuşaklar öncesindeki aile bireylerinin yaşadığı olumsuz bir olaya verdikleri bir tepkinin, bireyde bu problemi yaşamasına neden olabildiği belirtiliyor.

Aile Dizimi Uygulaması Örneği

Aile Dizimi Terapisi'ne göre ani, travmatik ve intihara bağlı ölümler, aldatılma, düşük, kürtaj cinayet gibi aile üyelerinin yaşadığı olaylara verdiği tepkiler, sonraki kuşaklara ya benzer davranışlar ya da daha ileri boyut kazanmış hasarlar olarak aktarılıyor. Aile Dizimi Terapisi'ne göre fiziksel, psikolojik davranışlarımız, aile sisteminde yaşanan bu bozulmalar ve kopmalar doğrultusunda şekilleniyor. Çözülemediği takdirde bireyin hayatında yaşam boyu etkisi oluyor. Üstelik Aile Dizimi Terapisi'ne göre bu etki sadece bir bireyle sınırlı kalmıyor, kuşaktan kuşağa diğer aile üyelerine de aktarılıyor.

Aile Dizimi Meditasyonu Nedir?

Aile Dizimi Terapisi bu zinciri kırmak için belirli aralıklarla aile üyelerinin dahil olduğu grup çalışması şeklinde yapılıyor. Aile Dizimi Terapisi'nde kişinin kendisi, aile üyeleri, aile üyelerini temsil eden bireyler bir araya geliyor ve söz konusu psikolojik ya da fiziksel rahatsızlıklar anlatılıyor. Düzenli aralıklarla yapılan Aile Dizimi Terapisi'nde aile gruplarının birbirlerine olan duygu ve düşünceleri baz alınıyor ve kişiler yaşadıkları her şeyi, özellikle olumsuz şeyleri birbirlerine anlatıyor.

Aile Dizimi tehlikeli mi?

Aile Dizimi Terapisi'nde düzenli olarak gerçekleşen bu iletişimde amaç bireyin travmalarını iyileştirmek, yaşadığı olumsuz duyguları olumlu duygularla değiştirmek. Ancak Aile Dizimi Terapisi'nde kurulan bu iletişim şekli çok önemli oluyor çünkü aksi taktirde yeni travmalara neden olabiliyor. Aile üyelerinin birbirlerini anlamaları, yaşanılan olumsuz duyguların farkına varabilmeleri için açık, şeffaf, empati dolu bir iletişim kurmaları gerekiyor. Aile Dizimi Terapisi'nde söz konusu birey aile üyelerini koltuk ya da sandalyelere diziyor.

Aile Dizimi Açtırmak Nedir?

Birey Aile Dizimi Terapisi'nde bu konumlandırmayı bizzat kendisi yapıyor. Örneğin; annesi ve babasını yan yana dizip, halasını herkesten uzağa oturtuyorsa orada bir problem olduğunun sinyalini veriyor. Aile Dizimi Terapisi'ne iletişimi başlatan kişinin aile bireylerini sandalye ya da koltuklarda bizzat kendi duygu ve düşünceleri doğrultusunda konumlandırması oluyor. Genelde Aile Dizimi Terapisi 10-20 kişilik gruplar halinde yapılıyor. 1 kişinin Aile Dizimi Terapisi yaklaşık 45 dakika ile 1 saat arasında sürüyor. Toplamda 5 ile 6 saat süren terapinin sonunda dört ya da beş kişinin Aile Dizimi Terapisi yapılabiliyor.

Netflix'te Yayınlanan "Zeytin Ağacı" Dizisinde Geçen Aile Dizimi Terapisine Kimler Gitmeli? Netflix'te Yayınlanan "Zeytin Ağacı" Dizisinde Geçen Aile Dizimi Terapisini Kimler Yaptırabilir?

Netflix'te yayınlanan "Zeytin Ağacı" dizisinde geçen Aile Dizimi Terapisi son günlerde oldukça merak konusu oldu. Peki Aile Dizimi Terapisi nasıl yapılır? Aile Dizimi Terapisini Kimler Yaptırabilir? Aile Dizimi Terapisi, sürekli tekrar eden olumsuzluklar yaşayan, travmatik olaylar yaşayan, psikolojik ve fiziksel rahatsızlıkları olan tüm bireylerin yaptırabileceği bir terapi.

Aile Dizimi İşe Yarıyor Mu?

Netflix'te yayınlanan "Zeytin Ağacı" dizisinde geçen Aile Dizimi Terapisi son günlerde oldukça merak konusu oldu. Peki Aile Dizimi Terapisi tehlikeli mi?

Netflix'te yayınlanan "Zeytin Ağacı" dizisinde geçen Aile Dizimi Terapisi son günlerde oldukça merak konusu oldu. Peki Aile Dizimi Terapisi nasıl yapılır? Aile Dizimi Terapisi tedavisinde birey yaklaşık yedi kuşak öncesine kadar gidebiliyor. Aile Dizimi Terapisi'nde bireyin yaşadığı travmalar birbirini tanıyan ya da tanımayan kişilerle birlikte yapıldığı ve söz konusu birey olaya gerekmedikçe müdahale etmediği için çok ciddi travmalarda Aile Dizimi Terapisi'nin kullanılması doğru bulunmuyor. Kişinin böyle bir durumda Aile Dizimi Terapisi sonrasında daha ağır travmaların, duygu durumlarının içine girmeyeceği garanti edilemiyor. Aile Dizimi Terapisi'nde misal bireyin annesini canlandıran gerçek annesi olmayabiliyor, bireyin kafasında yarattığı anne figürünün bir temsili oluyor. Söz konusu birey Aile Dizimi Terapisi'nde kendisine bilgi almaya yönelik bir soru yöneltilmediği sürece karışamıyor. Aile Dizimi Terapisi'ne katılan bireylerde görülen ve kişiyi tedaiye iten en önemli olumsuzluklardan bir tanesi de problemin, olumsuz duygu durumunun devam ediyor olması. Kişi hayatında sürekli tekrar eden olumsuzluklar yaşıyorsa misal sürekli terk ediliyor, sürekli öfkeli ise ya da fiziksel olarak kronik hastalıkları varsa Aile Dizimi Terapisi bu konuda kişiye yardımcı olabiliyor. Ancak çok ciddi rahatsızlıklarda Aile Dizimi Terapisi'nin kullanılması doğru bulunmuyor. Psikoterapistin kendisi Aile Dizimi Terapisi'ni kullanıyorsa bu bireyde olumlu duygular, iyileşmeler yaratabilir.

Psikoterapi Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Nöralterapi Nedir?

Müzik Terapisinin Kullanımı Ve Faydaları! Müzik Yaşamımızı Nasıl Etkiler?

EN ÇOK OKUNANLAR

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

9 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Bütünsel Cilt Bakım Serisi: Caudalie
Bütünsel Cilt Bakım Serisi: Caudalie

Bütünsel Cilt Bakım Serisi: Caudalie

Pınar Tınç ile Çini Mürekkebi Resmi
Pınar Tınç ile Çini Mürekkebi Resmi

Pınar Tınç ile Çini Mürekkebi Resmi

Dünyaca Ünlü Şefler, Four Seasons Hotel Bosphorus'a Konuk Oluyor
Dünyaca Ünlü Şefler, Four Seasons Hotel Bosphorus'a Konuk Oluyor

Dünyaca Ünlü Şefler, Four Seasons Hotel Bosphorus'a Konuk Oluyor

Yazın Nereye Gitmeli? Hillside Beach Club'ın Yaz Programı
Yazın Nereye Gitmeli? Hillside Beach Club'ın Yaz Programı

Yazın Nereye Gitmeli? Hillside Beach Club'ın Yaz Programı

Talip Keser'in “Surc-i Lisan” Sergisi New Jersey'de
Talip Keser'in “Surc-i Lisan” Sergisi New Jersey'de

Talip Keser'in “Surc-i Lisan” Sergisi New Jersey'de

Mavi x Kıvanç Tatlıtuğ'dan Mavi Edition Koleksiyonu
Mavi x Kıvanç Tatlıtuğ'dan Mavi Edition Koleksiyonu

Mavi x Kıvanç Tatlıtuğ'dan Mavi Edition Koleksiyonu

Meri Krutzo'dan “Divinity” Koleksiyonu
Meri Krutzo'dan “Divinity” Koleksiyonu

Meri Krutzo'dan “Divinity” Koleksiyonu

Sürüş Deneyimi: Audi e-tron GT
Sürüş Deneyimi: Audi e-tron GT

Sürüş Deneyimi: Audi e-tron GT

Titanic Deluxe Golf Belek'te Eğlenceli Bayram
Titanic Deluxe Golf Belek'te Eğlenceli Bayram

Titanic Deluxe Golf Belek'te Eğlenceli Bayram

Selen Yorgun Tavit'in 10.Yıl Kutlaması
Selen Yorgun Tavit'in 10.Yıl Kutlaması

Selen Yorgun Tavit'in 10.Yıl Kutlaması

Esteé Lauder ile “Peach Make Up” Trendi
Esteé Lauder ile “Peach Make Up” Trendi

Esteé Lauder ile “Peach Make Up” Trendi

Abtira'dan Yenilikçi Yaklaşım
Abtira'dan Yenilikçi Yaklaşım

Abtira'dan Yenilikçi Yaklaşım