İstanbul'un En İyi Meyhaneleri

Mezelerinden deniz ürünlerine, müziklerinden atmosferine dek İstanbul'un en iyi meyhaneleri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
28 Kasım 2023 Salı 15:57 | Son Güncellenme:
23 dakika okunma süresi
İstanbul'un En İyi Meyhaneleri

İstanbul Avrupa Yakası'nın En İyi Meyhaneleri

Cumhuriyet Meyhanesi

İstanbul'un en iyi meyhaneleri yazımıza muhtemelen şehrin en ikonik ve geleneksel mekanlarından biriyle başlamamızın doğru olacağını düşündük. Beyoğlu'nun en eski ve bilinen meyhanelerinden biri olan Cumhuriyet Meyhanesi, yaklaşık 130 yıllık bir tarihe sahip. Mekanın geçmişteki müdavimleri arasında Atatürk de yer alıyor. Atatürk her geldiğinde beş numaralı masaya oturduğu için bugün Atatürk'ün masasına yalnızca rezervasyonla misafir alınıyor. Günlük 100 ayrı çeşit mezenin çıktığı mekanda deniz ürünleri de çokça seviliyor.

Adres: Hüseyinağa, Kamer Hatun Sahne Sk. Kamer Hatun Cad. No:27, Beyoğlu

Telefon: 0212 252 08 86

Instagram: @tarihicumhuriyetmeyhanesi


Madam Despina'nın Meyhanesi

Madam Despina, tarihte Türkiye'nin ilk kadın meyhanecisi olarak anılıyor. 2006 yılında vefat eden Despina, meyhanenin yeni işletmecilerine bir vasiyet bırakıyor; mekanın adı değişmeyecek ve atmosferi ilk günkü halini koruyacaktır. Bugünkü Madam Despina'nın Meyhanesi'ne gittiğinizde bu sözün ciddiyetle tutulduğunu görebilirsiniz. Mekanın en ünlü lezzetleri arasında ise Rum pilakisi ve ciğer yer alıyor.

Adres: Feriköy, Açık Yol Sk. No:22 Şişli

Telefon: 0212 247 33 57

Instagram: @madamdespina


Antakya Güzelburç

Nişantaşı'nda Hatay lezzetlerini bulabileceğiniz Antakya Güzelburç, pek çok kebab seçeneğinin yanı sıra mezeleriyle de ün salmış bir mekan. Jale Balcı'nın kısırı, humus, Hatay usülü fındık lahmacun ve Muhammara meze çeşitlerinden öne çıkanlar arasında yer alıyor. Siparişlerinizden önce gelen biberli ekmek ikramı ve acılı ezme ise gönlünüzü daha yemeğe ve içmeye başlamadan kazanabilir.

Adres: Mim Kemal Öke Cad. No3/A Nişantaşı

Telefon: 0212 230 28 66

Instagram: @guzelburcantakya


Şişko Perihan Meyhane

Anadolu mutfağının zenginliklerini, eski usul meyhane anlayışının samimiyeti ile bir araya getiren Şişko Perihan Meyhane, eski orijinal kayıtlardan derlenmiş Türkçe müzik listesinden Gaziantep'te özel olarak hazırlatılmış dövme bakır sunum tabaklarına dek her yönüyle akılda iz bırakan bir nostaljiyle bezenmiş.

Adres: Arnavutköy, Francalacı Cad. No:10/A, Beşiktaş

Instagram: @sisko.perihan


Kiva Restoran

Bomonti'de meyhane kültürünü deneyimleyebileceğiniz en iyi yerlerden biri olan Kiva Restoran, Yapı Kredi bomontiada'nın dinamik atmosferiyle bütünleşiyor. Kiva'nın mevsimsel menüsü, Anadolu'nun binlerce yıllık yöresel lezzetlerini özüne sadık kalarak günümüze taşıyor.

Adres: Cumhuriyet, Eski Bomonti Fabrikası 1/A, Birahane Sk. Bomonti, Şişli

Telefon: 0212 296 20 08

Instagram: @kivarestoran


Alaf 2 Tek

Alafa 2 Tek, Mimolett ve Alancha'nın eski şefi Murat Deniz Temel tarafından kapılarını açan Alaf'ın giriş katında yer alan ve meyhane kültürünü hızlı yemeğe uyarlayan bir mekan. Beyoğlu'nun eski tektekçi meyhanelerinden ilhamla yola çıkan Alaf 2 Tek, Türkiye'nin yedi farklı bölgesinden lezzetler sunuyor.

Adres: Kuruçeşme Mah. Kuruçeşme Cad. No:19B Arnavutköy

Instagram: @alaf2tek


Veranda Pera

İstanbul'un yeni nesil meyhanelerinden olan Veranda Pera'nın hikayesi romanlara, şairlerin dizelerine, filmlere ve şarkılara ilham veren Pera'da başladı. Pera Palas'ın tam karşısında "Veranda Pera eğlencesi" konseptini yaratan mekan, 2015 yılından beri müzik ve lezzeti bir araya getiriyor.

Adres: Vişnezade, Gümüşsuyu, Asker Ocağı Cad. No:6, Şişli

Instagram: @verandapera


Duble Meze Bar

Yenilikçi meze yorumlarıyla kalbimize giren Duble Meze Karaköy, İstanbul'un ilk yeni nesil meyhanelerinden. 80'ler ve 90'lar Türkçe Pop'u ile dans edip eğlenebileceğiniz mekanın tabii ki özgün mezeleri ve mevsimsel menüsü de başrolde.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Kemankeş Cad. No:31, Beyoğlu

Instagram: @dublemezebar


Karaköy Lokantası

Karaköy'ün klasikleşmiş mekanlarından Karaköy Lokantası, ismindeki sadeliği mekan tasarımında da yansıtıyor. 2000 yılından beri hizmet veren bir aile işletmesi olan Karaköy Lokantası'nın müdavimleri, restorana o kadar sadık ki iş yerini taşımamasının tek nedeninin Karaköy Lokantası'ndan uzaklaşmak istemediğini söyleyenler dahi var.

Adres: Kemankeş Mah. Kemankeş Cad. No:57, Beyoğlu

Telefon: 0212 292 44 55

Instagram: @karakoy.lokantasi


Mahkeme Lokantası

Samimi atmosferi ile sevilen Mahkeme Lokantası, yöresel klasik lezzetleri Batı mutfağından seçkiler ile bir araya getiriyor. Mekan, birbirinden bağımsız odalarda özel etkinlikleriniz için de yer ayırmanıza imkan tanıyor.

Adres: Azapkapı, Perşembe Pazarı Cad. No:14, 34421 Beyoğlu

Telefon: 0212 255 32 55

Instagram: @mahkemelokantasi


Mükellef

Şef Arda Türkmen'in son dönemde oldukça popüler hale gelen mekanı Mükellef, İstanbul'un en sevilen meyhane ve kahvaltı mekanlarının başında geliyor. Karaköy'de konumlanan The Haze Hotel'in teras katında yer alan Mükellef, imza mezelerinin yanı sıra misafirlerine bir yandan Galata Kulesi diğer yandan da Boğaz manzarası sunuyor.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Maliye Cad. 8/A Karaköy, Beyoğlu

Telefon: 0212 252 86 36

Instagram: @mukellefkarakoy


Arada Meyhane

Arada Meyhane'nin seçeneği bol mezelerinin tadı da oldukça akılda kalıcı. Atmosferi ile kendinizi evinizde hissedeceğiniz bir samimiyet sunan Arada, gündüzleri de leziz kahvaltı çeşitleri ile misafirlerini ağırlıyor.

Adres: Bebek Mah. Cevdet Paşa Cad. Germençik Sk. No:4/B, Beşiktaş

Telefon: 0212 263 59 04

Instagram: @aradameyhane


Giritli Restoran

Tarihi ve keyifli bahçesi yaz akşamlarına, zarif yemek salonu ise sonbahar ve kış günlerine eşlik eden Giritli Restoran, Girit mutfağının en leziz tabaklarını sofranıza taşıyor. Bol meze çeşidi ile de damağınızdan hemen önce gözlerinizi etkileyebilir.

Adres: Cankurtaran, Keresteci Hakkı Sk. No:8, 34122 Fatih

Telefon: 0212 458 22 71

Instagram: @giritlirestoran


Latife Hanım Meyhanesi

Nostaljik meyhane kültürünü tanıyabileceğiniz en iyi alternatiflerden biri de hiç şüphesiz Latife Hanım Meyhanesi. Misafirlerine Türk ve Kıbrıs mutfağının geleneksel lezzetlerini sunan bu tarihi meyhanede, en keyifli sohbetlere ise arka fonda plaktan yükselen Türk Sanat Müziği parçaları eşlik ediyor.

Adres: İstiklal Cad. Bekar Sk. 22/A Beyoğlu

Telefon: 0212 293 00 69

Instagram: @latife_hanim_meze


Köprüaltı Keyifli Meyhane

Köprüaltı Keyifli Meyhane'de, Boğaz manzarası eşliğinde dostlarınızla keyifli sohbetler ederken leziz meze ve ana yemeklerin tadı ayrı güzel gelecektir. Köprüaltı Keyifli Meyhane, mezeleriyle olduğu kadar müzikleri ile de anılarınızda yer edinecek bir mekan.

Adres: Rumeli Hisarı, Yahya Kemal Cad. No:4 Sarıyer

Telefon: 0212 287 73 23

Instagram: @koprualtikeyiflimeyhane


Eleos Beyoğlu

Eleos'u İstanbul'un en iyi balık restoranlarından biri yapan, yemeklerinin yıllardır değişmeyen kalitesi. Hem klasik hem yenilikçi lezzetleri ile meyhane ruhunu Beyoğlu'nun nostaljik atmosferi ile bir araya getiriyor.

Adres: Şahkulu, İstiklal Cad. No:231, Beyoğlu

Telefon: 0212 244 90 90

Instagram: @eleos_beyoglu


Sofyalı 9

İstanbul'un en köklü meyhanelerinden biri olan Sofyalı 9, geleneksel İstanbul meyhanesi dendiğinde aklınızda ilk canlanabilecek görünümlerden birine sahip. Tabii ki atmosferiyle olduğu kadar lezzetleriyle de ünlü ve bu sayede 2024 Michelin Tavsiye Listesi'ne de girmeyi başardı.

Adres: Asmalimescit Asmalımescit Cad. Sofyalı Sk. No:9, Beyoğlu

Instagram: @sofyali9restoran


Akbaba'lı Meyhane

Tünel'in en popüler mekanlarından, tarihi atmosferi ile sevilen Akbaba'lı Meyhane, Tünel Pasajı'nın içinde yer alıyor ve önünden geçerken dahil dikkatinizi çekerek, sizi içeriye davet eden bir samimiyete sahip. Zeytinyağlı mezelerinin yanı sıra ara sıcaklarıyla da beğeni topluyor.

Adres: Asmalı Mescit, General Yazgan Sk. Tünel Geçidi Pasajı, No:11, Beyoğlu

Instagram: @akbabalimeyhane


Tünel Buselik

Tünel Buselik, Galata Kulesi ve Haliç manzarası ile güneşi batırabileceğiniz bir meyhane. Buselik, lezzetli mezeler ve özlenen şarkılar eşliğinde, eski meyhane kültürünü modern bir bakış açısıyla yeniden yorumluyor.

Adres: Evliya Çelebi Mah. Meşrutiyet Cad. No:96 Teras Kat, Beyoğlu

Telefon: 0212 292 10 02

Instagram: @buselikteyiz


Asmalı Cavit

Hikayesinin başlangıcı 1950'lere varan Asmalı Cavit, bugün ortamı, deneyimli personeli, müdavimleri, standardını koruyan lezzetli meze ve yemekleriyle meyhane kültürünü en iyi yansıtan mekanlar arasında sayılıyor.

Adres: Asmalı Mescit, Asmalı Mescit Cad. 16/D Beyoğlu

Telefon: 0212 292 49 50


Agora Meyhanesi 1980

Agora, Yunancada bugün de kullanılan bir kelime olan "toplanılan yer, meydan" anlamına geliyor. Hem geçmişte hem günümüzde, Balat'ın en sevilen meyhanelerinden biri olan Agora Meyhanesi 1980, yıllar boyunca sanatçıları, Yeşilçam yıldızlarını ağırladı ve filmlere mekan oldu. İstanbul'un tarihi ve nostaljik mekanları arasında çoktan yerini alan Agora Meyhanesi 1980, eski dokusunu koruyarak günümüzde 150-200 kişilik bir işletme olarak hizmet vermeyi sürdürüyor.

Adres: Balat, Mürselpaşa Cad. No:185 Fatih

Instagram: @agorameyhanesi1890


Kör Agop Meyhanesi

Meyhane yolculuğu ilk olarak 1938 yılında Kumkapı sahilindeki sandalında başlayan Kör Agop, tam 16 yer değiştiriyor ve en sonunda 1980'lerin başında şimdiki konumuna ulaşıyor. Deniz ürünlerinin hakim olduğu menüde yer alan lezzetlerin çoğu neredeyse yüz yıllık reçeteler kullanılarak hazırlanıyor. Mekanda bazı günler, keyifli fasıllar da yapılıyor. Ermeni geleneğini yansıtan mutfağı ile Kumkapı'nın sembolü haline gelen Kör Agop'un yerine henüz gitmediyseniz, öncesinde rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Adres: Şehsuvar Bey, Ördekli Bakkal Sok. No:7 Eminönü, Fatih

Telefon: 0212 517 23 35


Yakup 2

Yakup 2'nin 1977 yılında Asmalımescit'te başlayan hikayesi, bugün tüm görkemiyle devam ediyor. Ana salonunun yanı sıra teras bahçesi ile hem ferah hem de içinizi mutluluk ile dolduran bir atmosfer sunuyor.

Adres: Asmalı Mescit Cad. No:21 Beyoğlu

Telefon: 0212 249 29 25

Instagram: @yakup2asmali


Firuze Meyhane

Firuze Meyhane, klasik lezzetlerinin yanı sıra mevsimsel ürünlerden yapılan günlük spesiyalleri ile de damağınızda iz bırakabilecek bir mekan. Malzemelerin kalitesi, aslına uygun kalınarak hazırlanan reçetelerde kendini gösteriyor.

Adres: Nejat Eczacıbaşı Binası, Sadi Konuralp Cad. No:5, Şişhane, Kat 6, Beyoğlu

Telefon: 0212 238 50 50

Instagram: @firuzebeyoglu


Sade Meyhane

Tarihi atmosferi bir yana Sade Meyhane, İstanbul'un popüler yeni nesil meyhanelerinden biri. Düzenlediği özel eğlencelerle de ilgi çeken mekan, misafirlerine meze-ara sıcak ve ana yemeklerden oluşan fix menüler sunuyor.

Adres: Hüseyinağa, Hamalbaşı Cad. No:8/a, Beyoğlu

Telefon: 0212 243 16 46

Instagram: @sademeyhanebeyoglu


Mahal Meze & Meyhane

Eski usul meyhanelerden vazgeçemeyenlerin favori tercihlerinden Mahal Meze & Meyhane, içinizi ısıtacak, oldukça şık bir tasarıma ve atmosfere sahip. Mezeleri, ara sıcakları ve ana yemekleri ile de tekrar tekrar gitmek isteyeceğiniz bir mekan.

Adres: Vişnezade, Şair Nedim Cad. No:81/A, Beşiktaş

Instagram: @mahal.besiktas


Safa Meyhanesi

Yavuz Turgul imzalı birçok filme ev sahipliği yapan, fakat asıl şöhretini "Av Mevsimi"nde Cem Yılmaz'ın türkü söylediği anlarla edinen Safa Meyhanesi, Yedikule'nin yüksek tavanları ve tarihi dokusuyla İstanbul'un en köklü meyhanelerinden biri. Safa Meyhanesi'nin en ilginç özelliklerinden biri de mekanda asla müzik çalmaması. Çünkü işletmecisi Arif Kızıltan, geleneksel meyhane atmosferi içinde müziğe yer olmadığını savunuyor. Fakat tüm misafirlerden tam not alan mekan, hem ara sıcakları hem de mezeleri ile misafirlerini büyük bir neşeyle ağırlamayı sürdürüyor.

Adres: Yedikule, İmrahor İlyasbey Cad. No:169 Fatih

Telefon: 0212 585 55 94

Instagram: @safameyhanesi


İstanbul Anadolu Yakası'nın En İyi Meyhaneleri

İnciraltı Meyhanesi

Adını bahçesindeki 70 yıllık incir ağacından alan İnciraltı Meyhanesi, geçmişi yüz yıla uzanan bir Rum evinin restore edilmesinin ardından kapılarını açıyor. İnciraltı'nda rakı, dantel kılıflı "ata kadeh"lerinde sunuluyor. Mutfağında ise Türk, Rum ve Ermeni lezzetlerinin en özel seçkileri hazırlanıyor.

Adres: Beylerbeyi, Beylerbeyi İskele Cad. No:4 Üsküdar

Telefon: 0216 557 66 86

Instagram: @inciraltimeyhanesi


Piraye Taş Plak Meyhanesi

Meyhane demek sizin için rakı-meze ve Türk sanat müziği demek ise o zaman adresiniz Piraye Taş Plak Meyhanesi. Piraye, adını aldığı taş plaklardan çaldığı müziklerini, taze mezeleri ve leziz yemekleriyle buluşturuyor.

Adres: Serasker Cad. Mimar Çıkmazı, No:8/A Bahariye, Kadıköy

Telefon: 0216 330 57 52

Instagram: @pirayetasplak


Hane Kadıköy

Kadıköy'ün sevilen meyhanelerinden Hane, aynı zamanda bir tapas bar olarak karşımıza çıkıyor. Sıcak mezelerini özellikle önereceğimiz mekanın dekorasyonu da abartısız ancak oldukça şık.

Adres: Osmanağa, Mimar Çk No: 7, Kadıköy

Telefon: 0216 550 00 02

Instagram: @hanekadikoy


Mezze House

Tarihi bir konağın yazın bahçesinde, kışın da içerisinde misafirlerini ağırlayan Mezze House, leziz mezelerle buluşabileceğiniz bir mekan. Geniş, ferah, lezzetlerine güvenilen, samimi bir restoran.

Adres: Fenerbahçe, Yoğurtçubaşı Sk. No:2, Kadıköy

Telefon: 0216 350 00 81

Instagram: @mezzehouse


İsmet Baba

Kuzguncuk'un en ünlü balık restoranlarından biri olan İsmet Baba, taze balık ve deniz ürünleri yemek isteyenler için harika bir seçenek. 1951'de kurulan İsmet Baba, sade ve köklü bir mekan. Ayrıca deniz ürünleriyle olduğu kadar mezeleriyle de ilgi görüyor.

Adres: Kuzguncuk, Kuzguncuk Çarşı Cad. No:1, Üsküdar

Telefon: 0216 341 33 75

Instagram: @ismet_baba_restaurant


Meyhane By Marcel

Yeniköy'ün konsept mekanı By Marcel, adeta bir lezzet serüveninin kapılarını aralıyor. Azur bünyesinde açılan By Marcel, taptaze ve iştah kabartıcı mezeleri, birbirinden lezzetli menüsü ve ferah ambiyansıyla misafirlerini keyifli bir gastronomi deneyimine çıkarıyor. Kuşaktan kuşağa aktarılan meyhane sanatını en ince detaylarını taze malzemelerle ustalıkla harmanlanarak sunuyor.

Adres: Yeniköy, Köybaşı Cd. No:51 Sarıyer/İstanbul

Telefon: 0546 299 97 00

Instagram: @meyhane.by.marcel

İstanbul'un En İyi Balık Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

İstanbul'un En Nostaljik Tarihi Meyhaneleri

EN ÇOK OKUNANLAR

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları
İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları

Amsterdam'ın En İyi 10 Restoranı
Amsterdam'ın En İyi 10 Restoranı

Amsterdam'ın En İyi 10 Restoranı

Türkiye'nin Michelin Yeşil Yıldız'lı Restoranları
Türkiye'nin Michelin Yeşil Yıldız'lı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yeşil Yıldız'lı Restoranları

Sevgililer Günü İçin Restoran Önerileri
Sevgililer Günü İçin Restoran Önerileri

Sevgililer Günü İçin Restoran Önerileri

İstanbul'da Mekan Önerisi: İsokyo
İstanbul'da Mekan Önerisi: İsokyo

İstanbul'da Mekan Önerisi: İsokyo

İstanbul'un En İyi Füzyon Restoranları
İstanbul'un En İyi Füzyon Restoranları

İstanbul'un En İyi Füzyon Restoranları

Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da
Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da

Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da

Moda'nın En İyi Kahvaltı Mekanları
Moda'nın En İyi Kahvaltı Mekanları

Moda'nın En İyi Kahvaltı Mekanları

Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde
Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde

Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde

İstanbul'da Mekan Önerisi: Octo
İstanbul'da Mekan Önerisi: Octo

İstanbul'da Mekan Önerisi: Octo

İstanbul'un En İyi Japon Restoranları
İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

İstanbul'da Mekan Önerisi: Ferida Brasserie
İstanbul'da Mekan Önerisi: Ferida Brasserie

İstanbul'da Mekan Önerisi: Ferida Brasserie