İstanbul'un En İyi 20 Japon Restoranı

Japon mutfağının suşilerinden noodle'larına, ramenlerinden miso çorbalarına dek bin bir lezzetini keşfedebileceğiniz İstanbul'un en iyi Japon restoranları bir arada.

YAZAR: Nazlı Sancaklı, Çisem Danacı
ABONE OL
3 Nisan 2024 Çarşamba 17:04 | Son Güncellenme:
16 dakika okunma süresi
İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

1. Sankai by Nagaya

Michelin Yıldızlı restoran Sankai by Nagaya, 3 ayrı Michelin Yıldızlı restorana sahip Şef Yoshizumi Nagaya ortaklığıyla açılmış 24 oturumlu bir omakase restoranı. Gault & Millau'da 3 şapka ile ödüllendirilen Sankai by Nagaya, misafirlerini sofistike bir Japon evi atmosferiyle karşılıyor.

Adres: Bebek, Cevdet Paşa Cad. No:34 Beşiktaş

Instagram: @sankaibynagaya


2. Nobu İstanbul

Michelin 2023 ve Michelin 2024 Tavsiye Listeleri'nde yer alan ve Gault & Millau 2024'te de kendini gösteren Nobu İstanbul, Japon mutfağından imza lezzetlerle dikkat çekiyor. Peru mutfağından da seçenekler deneyebileceğiniz Nobu İstanbul'da damak tadınızın ne kadar genişlediğine şaşırabilirsiniz.

Adres: Askerocağı Cad. No:6. Elmadağ, Süzer Plaza, Şişli

Telefon: 0212 334 30 34

Instagram: @nobuistanbul


3. İnari Piku Etiler

İnari Piku, Çin ve Vietnam mutfağından lezzetler bulundursa da ağırlıklı olarak Japon mutfağından seçenekler sunuyor. İsmini, başarı ve bereket sembolü Inari'den alan restoranın logosundaki beyaz tilki de Inari'nin genellikle beyaz bir dişi tilki olarak görünmesinden geliyor. Beyaz tilki, bu nedenle oldukça nadir ve büyük şans getirdiğine inanılan bir canlı ve mekanın, misafirlerinde uyandırmayı amaçladığı duygular da bu yönde.

Adres: Etiler, Nispetiye Cad. No:89, Beşiktaş

Telefon: 0212 216 35 35

Instagram: @inariomakase


4. Roka

Uzak Doğu lezzetlerini sevenlerin mutlaka uğraması gereken Roka, Galataport İstanbul'un en sevilen mekanlarından. Çağdaş Japon robatayaki mutfağı ile bilinen Roka İstanbul, brunch deneyimi ile de misafirlerini karşılıyor. Roka, Robata (ro) çevresinde arkadaşlarla güzel yemek ve içeceklerin paylaşıldığı, sıcak, içten ve her şeyi kucaklayan bir enerji ortamı (ka) anlamı ile özel bir deneyim alanı yaratıyor.

Adres: Galataport, Kılıçalipaşa Mah. Meclis-i Mebusan Sk. No:14/2E, Beyoğlu

Telefon: 0212 401 02 60

Instagram: @rokaistanbulofficial


5. Zuma İstanbul

Londra merkezli ödüllü restoran Zuma'nın uluslararası zincirinin bir halkası olan Zuma İstanbul, Japon mutfağı meraklılarını baştan çıkarıyor. Başarılı şef Rainer Becker tarafından yaratılan Zuma, otantikliğiyle tanınan ama gelenekselden uzak modern Japon mutfağını, cesur tatlar eşliğinde dikkat çekici sunumlarla önümüze getiriyor.

Adres: İstinye Park, No: 461, Sarıyer

Telefon: 0212 236 22 96

Instagram: @zumaistanbul


6. Sushi Mori & Whisky Bar

Sushi Mori, yenilikçi Japon mutfağı lezzetleri yeniden Etiler'de misafirleri ile buluşturuyor. Her bir tabak, geleneksel ve modernin ince uyumu ile ortaya çıkartılıyor. Bu lezzetli tabaklara eşlik eden alkol menüsünde geniş bir viski seçkisi ve özgün kokteyl çeşitleri de bulunuyor.

Adres: Etiler, Dilhayat Sk. No:17 Beşiktaş

Instagram: @sushimoriistanbul


7. Sunset Grill & Bar

Sunset Grill & Bar, misafirlerine, yaratıcı mutfak direktörü Şef Fabrice Canelle önderliğinde hazırlanan Japon mutfağı lezzetlerinin başrolde olduğu tabaklar sunuyor. Yine de restoranın geniş kültürel yelpazesinde; Türk, Thai, İtalyan, Fransız, Çin, Peru gibi çeşitli dünya mutfaklarından yemeklerin de bulunduğunun altını çizmemiz gerek. Bu da Japon mutfağı tutkunlarının bu gibi lezzetlere uzak tanıdıkları ile birlikte bu fine dining restoranı ziyaret etmekte sıkıntı çekmeyeceği anlamına geliyor.

Adres: Kuruçeşme Mah. Ulus Park, Yol Sokağı No:2, Beşiktaş

Telefon: 0212 287 03 57

Instagram: @sunsetgrillbar


8. İOKİ

Japon ve Peru mutfaklarının füzyonu olan Nikkei lezzetlerinden ilham alan İOKİ, modern ve yenilikçi suşi menüsü ile İstanbul'un yanı sıra Bodrum ve Urla'da da mekanları olan sevilen bir restoran zinciri. En taze ve kaliteli malzemelerle hazırlanan tempura, noodle ve daha birçok lezzetin yer aldığı İOKİ, otantik Japon mutfağının tatlarını yeniden keşfedebileceğiniz bir alan yaratıyor.

Adres: Kültür Mahallesi, Ahmet Adnan Saygun Cad. No:7, Ulus, Beşiktaş

Telefon: 0212 323 24 14

Instagram: @iokirestaurant


9. İsokyo İstanbul

Uzak Doğu restoranlarını sevenler için Çin'den Japonya'ya, Kore'den Tayland'a dek Asya kıtasının farklı bölgelerindeki lezzetleri Türk mutfağı ile harmanlayan İsokyo da Japon restoranları dendiğinde ilk akla gelenlerden. Doğu'nun gizemli lezzet sırlarını, modern Batı'nın pişirme teknikleriyle yorumlayan İsokyo, adeta Tokyo ile İstanbul arasında bir lezzet yolculuğu vaat ediyor.

Adres: Raffles Istanbul, Levazım, Koru Sk.

Telefon: 0212 924 02 44

Instagram: @isokyoistanbul


10. Akira Back

Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şef Akira Back'in Türkiye'deki tek restoranı olan ve Michelin Guide 2024 Tavsiye listesinde yer alan Akira Back Istanbul, yaratıcılığın başrolde olduğu tabakları ile modern Japon mutfağı sevenlerini olduğu gibi Kore mutfağı tutkunlarını da mutlu ediyor.

Adres: Ataköy 2-5-6. Kısım, Rauf Orbay Cad. No:2/1 Bakırköy

Telefon: 0212 413 01 44

Instagram: @akirabackistanbul


11. Itsumi

2024 Michelin Tavsiye Listesi'nde yer alan Itsumi'nin 4. Levent'in yanı sıra Bodrum'da da restoranı bulunuyor. Hem mekanın atmosferi hem de tabakları, ziyaretçileri anında Uzak Doğu'ya ışınlıyor. Izgara yemeklerinin da mutlaka denenmesi gereken mekanda suşilerle birlikte geniş bir salata ve noodle menüsü de mevcut.

Adres: İşkuleleri Kule 2 Giriş katı, No:43, 4.Levent

Telefon: 0212 264 64 48

Instagram: @itsumijapon


12. Miyabi Sushi & Japanese Grill Bar

Akatlar'da hizmet veren Miyabi Sushi & Japanese Grill'in bir hayli fazla müdavimi bulunuyor. Tasarımında şıklıktan ziyade sadeliği öne çıkararak rahat bir mekan yaratan Miyabi Sushi & Japanese Grill, teppanyaki barında misafirlerin önünde hazırlanan lezzetler sunuyor.

Adres: Zeytinoğlu Cad. Yaren Sk. No: 6/14, Akatlar

Telefon: 0212 352 02 22

Instagram: @miyabiakatlar


13. Kaen Sushi

Kaen Sushi, Japon kültürünü yalnızca nefis suşi seçenekleriyle değil, mekan tasarımı ile de sürdürüyor. Ön ve arka bahçesinin yanı sıra iç mekanda geleneksel Japon restoranlarında bulabileceğiniz yerde oturma düzenini görebilirsiniz.

Adres: Koşuyolu, Asmadalı Sk. No:6, Kadıköy

Instagram: @kaensushi


14. Udonya Japanese Restaurant

Japon mutfağının en özel yemeklerini, geleneksel yöntemlerle ve ana vatanından gelen malzemelerle sunan Udonya, adını 3000 yılda bir açan efsanevi çiçek 'udonge'den alıyor. Japon mutfağının 'çeşitli', 'dengeli' ve 'besleyici' temel unsurlarının dikkate alındığı Japon usulü meyhane (izakaya) yemeklerinden sushi ve sashimi çeşitlerine dek geniş bir yelpazeye sahip.

Adres: Kocatepe, Topçu Cad. Beyoğlu

Telefon: 0212 256 93 18

Instagram: @udonyarestaurant


15. Sushi Manga

Nobu ve Sunset gibi önde gelen restoranların merkezlerinde çalışmış ünlü Japon Master Şef Hiroki Takemura'nın mekanı olan Sushi Manga, Göktürk, Etiler ve Ataşehir'de yer alıyor. Başta sushi, nigiri ve sashimi olmak üzere, Asya mutfağının noodle, ramen, pilav, wok ve ızgara gibi tüm zenginliklerini en taze malzemelerle sunuyor.

Adres: Göktürk Mahallesi, Arcadium Life 3, Begonya Sokağı No: 2 D:C, Eyüpsultan

Telefon: 0212 210 08 08

Instagram: @sushi.manga


16. Naomi Sushi Bar

Nişantaşı ve Bebek'te mekanları bulunan Naomi Sushi Bar, suşi tutkunlarının uğrak duraklarından. Peru soslarıyla oldukça deneysel lezzetler tadabileceğiniz restoranda Japon kültürünü doyasıya deneyimleyebilirsiniz. Sashimi, nigiri ve maki roll'ların oldukça geniş bir seçkiyle sunulduğu menüsüyle gözümüzü dolduran Naomi Sushi Bar, öğle yemeği için de tercih ediliyor.

Adres: Harbiye, Mim Kemal Öke Cad. 1C, Şişli

Telefon: 0212 234 34 44

Instagram: @naomisushibar


17. Summit Bar & Terrace

Summit Bar & Terrace'ın leziz aperatifleri, dünyanın dört bir yanından gelen içecekleri ve suşi menüsü kesinlikle keşfetmeye değer. Boğaz ve Tarihi Yarımada'nın etkileyici manzarası eşliğinde, Conrad Istanbul Bosphorus'un 14. katında Japon mutfağının iz bırakan tabaklarını deneyebilirsiniz.

Adres: Conrad Istanbul Bosphorus, Cihannüma Mahallesi Saray Cad. No:5, Beşiktaş

Instagram: @summitbarandterrace


18. Miso Ramen

Japon mutfağı dendiğinde ilk akla gelen suşi olabilir ancak ramen dendiğinde ilk akla gelen Japon mutfağı oluyor. İstanbul'da en orijinal ramenleri deneyebileceğiniz adreslerin başında ise Miso Ramen geliyor.

Adres: Kuştepe, Mecidiyeköy Yolu Cad. No:12 Şişli

Instagram: @misoramenistanbul


19. Yada Sushi

Enerjik bir Uzak Doğu atmosferi yakalayan Yada Sushi'nin İstinye'de karşımıza çıkıyor. Restoranın mimarisinde Japon estetik felsefesi ve yaşam biçimi olan wabi-sabi'den ilham alınıyor. Menüde ise klasikleşen lezzetlerin yanı sıra deneysel tatlar da görülüyor. Ebi Snow, Cano Roll, Crispy Red Chicken, Crazy Nigiri ve Tiger Ramen imza lezzetler arasında yer alıyor.

Adres: İstinye, Koru Cad. No:5 D:6 Sarıyer

Telefon: 0212 323 57 03

Instagram: @yadasushigastro


20. Kiss the Frog

2024 Michelin Tavsiye Listesi'ne giren Kiss the Frog'un mutfağının ana fikrinde, deniz ürünleri kullanarak güzel ve iştah açıcı yemekler sunmak var. Taze ve mevsimsel ürünler kullanarak, alışık olduğumuz lezzetlerden çok uzaklaşmadan yaratıcı, eğlenceli tabaklar hazırlanıyor. Mekanın yaratıcılığını yansıtan suşi çeşitleri, kesinlikle denemeye değer.

Adres: Rumeli Hisarı, Yahya Kemal Cad. No:4 Sarıyer

Telefon: 0212 287 73 20

Instagram: @kissthefrogistanbul


İstanbul'un En İyi Suşi Restoranları

Pratik Vegan Suşi Tarifi

İstanbul'un En İyi İtalyan Restoranları

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

İstanbul'un En İyi Füzyon Restoranları
İstanbul'un En İyi Füzyon Restoranları

İstanbul'un En İyi Füzyon Restoranları

Moda'nın En İyi Kahvaltı Mekanları
Moda'nın En İyi Kahvaltı Mekanları

Moda'nın En İyi Kahvaltı Mekanları

Türkiye'nin Michelin Yeşil Yıldız'lı Restoranları
Türkiye'nin Michelin Yeşil Yıldız'lı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yeşil Yıldız'lı Restoranları

Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da
Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da

Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da

İstanbul'da Mekan Önerisi: Ferida Brasserie
İstanbul'da Mekan Önerisi: Ferida Brasserie

İstanbul'da Mekan Önerisi: Ferida Brasserie

İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı
İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı

İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı

İstanbul'un En İyi Meyhaneleri
İstanbul'un En İyi Meyhaneleri

İstanbul'un En İyi Meyhaneleri

İstanbul'un En İyi Şef Restoranları
İstanbul'un En İyi Şef Restoranları

İstanbul'un En İyi Şef Restoranları

Sevgililer Günü İçin Restoran Önerileri
Sevgililer Günü İçin Restoran Önerileri

Sevgililer Günü İçin Restoran Önerileri

Hong Kong'un En İyi Restoranları
Hong Kong'un En İyi Restoranları

Hong Kong'un En İyi Restoranları

Amsterdam'ın En İyi 10 Restoranı
Amsterdam'ın En İyi 10 Restoranı

Amsterdam'ın En İyi 10 Restoranı

İstanbul'da Yeni Mekan Önerileri
İstanbul'da Yeni Mekan Önerileri

İstanbul'da Yeni Mekan Önerileri